Foto: LETA

IKI lielveikalā Olainē jau vairākas dienas salūzusi apkure un darbinieki spiesti strādāt pat +4 grādu temperatūrā, taču, tā kā veikala pārdevējiem forma ir obligāta, viņi nedrīkst likt galvā cepures un saģērbties tā, lai viņiem nesaltu, vēsta Latvijas Radio.

Tiek vēstīts, ka salūzušo apkuri varēs saremontēt tikai pēc tam, kad būs beidzies lielais sals.

Lielveikala telpās šajās dienās esot 5 līdz 7 grādi.

Tirdzniecības centrā izvietots ne tikai "IKI", bet vēl vairāki citi veikali. To darbiniekiem gan siltāku apģērbu nēsāt esot atļauts.

Valsts Darba inspekcijā Latvijas Radio noskaidrojis, ka temperatūrai darba vietā jābūt +13 līdz +19. grādu robežās, turklāt + 13 grādi pieļaujami, tad, ja cilvēki strādā smagu fizisku darbu.

Taču, šī prasība attiecas uz darba vietām, kas izveidotas pēc 2010.gada 1.janvāra. Uz darba vietām, kas izveidotas pirms tam, šī prasība neattiecas un tai ir tikai ieteikuma raksturs.

"IKI" īpašnieku "Palink" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis skaidro, ka bojājums apkures sistēmā konstatēts pagājušajā ceturtdienā. Izsauktie speciālisti, kas pārstāvējuši veikala apsaimniekotājkompāniju, kā iespējamo bojājuma cēloni sākotnēji fiksējuši nepietiekamu šķidruma daudzumu apsildes ierīcē. Uz veikalu nosūtītie tehniskie darbinieki šo problēmu novērsuši, taču pēc tam izrādījies, ka apkures sistēma vēl arvien nedarbojas un nepieciešams pārbaudīt elektroinstalāciju Tehnisku iemeslu dēļ šo pārbaudi nācies pārcelt uz pimrdienu. 

Galvenais iemesls, kādēļ darbiniekiem visas brīvdienas nācies pamatīgi salt, esot pārpratums komunikācijā starp veikala vadītāju un apsaimiekotājkompānijas pārstāvjiem. Proti, vadītāja esot domājusi, ka par izveidojušos situāciju un nepieciešamību nodrošināt veikalu ar alternatīvu apsildes iekārtu, uzņēmuma tehnisko daļu informēs apsaimniekotājkompānijas pārstāvji. Savukārt viņi, darbojoties noslēgtā īguma ietvaros rūpējas tikai par iekārtas remontu. Tā rezultātā izveidojusies situācija, ka "Palink" tehniskā daļa tikai pirmdien informēta, ka Olaines "IKI" veikals jau vairākas dienas netiek apkurināts, norāda Janševskis. 

Tad arī veikalā nogādātas četras sildīšanas iekārtas, bet vēlāk saņemta informācija, ka salabota arī pamatapsildes iekārta. 
 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!