Foto: Saeimas administrācija

Tā dēvētais "Olšteina sešnieks", kas nodrošina Valda Dombrovska (V) koalīcijas stabilitāti, neesot iesaistījies sarunās nedz ar Zaļo un Zemnieku savienību, nedz ar topošo Einara Repšes organizāciju, un negrasoties kļūt par koalīcijas klupšanas akmeni, jo ir apmierināti ar valdības darbu, laikrakstam "Neatkarīgā" apliecinājis Saeimas neatkarīgo deputātu grupas līderis Klāvs Olšteins.


"Mēs nemeklējam preciniekus un neesam tā līgava, kas precēs pirmo pretimnācēju," laikrakstam "Neatkarīgā" atzina Olšteins. "Šā brīža modelī jūtamies komfortabli un noteikti nekļūsim par klupšanas akmeni Valda Dombrovska valdībai. Mūsu prioritāte ir ekonomiskā attīstība, un Valda Dombrovska valdība pelnījusi atzinīgus vārdus. Turklāt, ir jāpaiet vismaz gadam, lai novērtētu, vai valdība pilnvērtīgi pilda savus uzdevumus, tādēļ šobrīd par mūsu vēlmi mainīt koalīciju nevar būt ne runas," laikrakstam klāstījis Olšteins.

Parlamentārietis gan neslēpa, ka neatkarīgo deputātu grupai būs nepieciešama transformācija, taču tā nenotikšot kā saplūšana ar kādu citu organizāciju. "Augsti vērtēju Einaru Repši kā zinošu un pieredzes bagātu politiķi. Latvijas politiskajai videi trūkst kvalitatīvu debašu, viedokļu un diskusiju, tādēļ viņa iespējamo atgriešanos politikā uzskatu par apsveicamu. Taču es neesmu ar Einaru Repši runājis jau vairākus gadus. Tāpat kā neesmu apspriedis sadarbību ar Zaļo un zemnieku savienību. Protams, nākotni nevar prognozēt, tādēļ neizslēdzu arī apvienošanos ar kādu citu partiju, taču tas noteikti nenotiks šobrīd. Tuvākajā laikā mēs transformēsimies neatkarīgā veidojumā un būsim patstāvīga organizācija," atzinis Olšteins.

 Jau ziņots, ka dienu pirms 11.Saeimas sanākšanas seši no ZRP ievēlētie deputāti Klāva Olšteina vadībā atšķēlās no ZRP, un vēlāk izveidoja neatkarīgo deputātu grupu. Iepriekš izveidotajai ZRP, "Vienotības" un Nacionālās apvienības veidotajai koalīcijai kopumā 11.Saeimā bija 56 balsis no 100, taču "Olšteina sešinieka" aiziešana atņēma koalīcijai vairākumu Saeimā.

Lai gan Olšteina grupa parakstīja dokumentus par atbalstu "reformu un tiesiskuma koalīcijai" un Dombrovska valdībai, tomēr Valsts prezidents Andris Bērziņš apšaubīja viņu uzticamību un aicināja meklēt citu koalīcijas modeli, kam būtu stabilāks vairākums, taču tas neizdevās un Dombrovska valdības koalīciju veido ZRP, "Vienotība" un Nacionālā apvienība un "Olšteina sešinieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!