Foto: LAMPA
Sievietēm nevar aizliegt pieņemt lēmumus, – reaģējot uz Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumiem, ar tādu paziņojumu pie portāla "Delfi" ceturtdien vērsās sarunu festivāla "Lampa" pārstāvji.

Ziņots, ka ceturtdien pie Saeimas nama notika protesta akcija pret likumprojektu "Grozījumi Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā", kas paredz noteikt, ka olšūnas ziedot būs ļauts vien sievietēm, kuras ir dzemdējušas. Likumprojektu plānots izskatīt 16. jūnijā.

"Vienādas iespējas sievietēm un vīriešiem, cilvēku pašnoteikšanās un galvenais – kvalitatīvas diskusijas ar iesaistītajām pusēm. Tās ir pamatvērtības ne vien likumdošanas procesos, bet pieņemot lēmumus arī ikdienā. Tāpēc Sarunu festivāls LAMPA aicina nebūt vienaldzīgiem un iesaistīties diskusijās," uzsver festivāla direktore Ieva Morica.

Sabiedrībai reaģējot uz Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumiem, Sarunu festivāls "Lampa" ierosina diskusiju par šo un dažādiem citiem nozīmīgiem tematiem iznest plašākā sabiedrībā. "Viedokļi var būt dažādi, taču cieņpilna saruna ļauj ieklausīties ne tikai sev ērtajā patiesībā. Slikti ir, ja cilvēkiem ir vienalga," minēts pārstāvju paziņojumā.

Sarunu festivāla pārstāvji atgādina, ka iestājas par daudzveidību, vienlīdzību, cieņpilnām sarunām un cilvēku interesi par Latvijā notiekošo. Abu festivāla dienu garumā būs iespēja piedalīties spraigās sarunās par tēvu lomu ģimenē, dažādu veidu nevienlīdzību, tikumības jautājumiem, jauniešu seksualitāti un veselību, kopdzīves likumu, un daudziem citiem tematiem.

"Sarunu festivālu rīkojam ar domu veicināt demokrātiskās sarunāšanās kultūras attīstību Latvijā. Tā ir vieta, kur brīvā gaisotnē ikviens var apmainīties ar idejām un viedokļiem, cieņpilnā veidā diskutējot par Latvijā un pasaulē notiekošo," uzsver Ieva Morica, festivāla direktore un fonda atvērtai sabiedrībai DOTS izpilddirektore.

Ieeja sarunu festivāla ir bez maksas, pilna festivāla programma atrodama tā mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!