Foto: Shutterstock

Saeimas opozīcijas deputāti plāno janvārī iesniegt Satversmes tiesā (ST) pieteikumu saistībā ar pedagogu kvalitātes pakāpju piemaksām.

Partijas "Saskaņa" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins sacīja, ka pieteikumu saistībā ar kvalitātes piemaksām gatavi parakstīt visu trīs opozīcijas politisko spēku pārstāvji. "Saskaņas", Latvijas Reģionu apvienības, "No sirds Latvijai" deputāti varētu vērsties ST šī mēneša laikā.

Agešins norādīja, ka ir iepazinies ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) sagatavoto pieteikumu un tas esot labs, pašlaik to pētot arī citi frakcijas deputāti.

Iepriekš LIZDA mudinājusi deputātus vērsties ST saistībā ar kvalitātes pakāpju piešķiršanas kārtību. Lai iesniegtu sagatavoto pieteikumu ST, pastāv vairākas iespējas - viena no tām ir fiziskas personas iesniegums. Arodbiedrībā norādīja, ka LIZDA biedri, saistībā ar kuru tiesību pārkāpšanu arī sagatavots pieteikums tiesai, paši nevēlas iet un piedalīties tiesvedībā. Tādēļ LIZDA būtu nepieciešams izmantot ārpakalpojumu. Tāpat pastāv iespēja pieteikumu ST iesniegt tiesībsargam un vismaz 20 Saeimas deputātiem.

LIZDA uzsver, ka valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par kārtību pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanai nosaka, ka pedagogam, kuram kvalitātes pakāpe līdz 2016. gada 31. maijam nav piešķirta, un pedagogam, kuram kvalitātes apliecības derīguma termiņš beidzas laikposmā no 2016. gada 31. maija līdz 2018. gada 31. augustam, ir tiesības pieteikties pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanai ne agrāk kā no 2018. gada 1. septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!