Foto: F64

Optimisms Latvijas Universitātei (LU) ļaus pacelties, tādējādi palīdzot saskatīt turpmākos mērķus, pēc ievēlēšanas LU rektora amatā norādīja Indriķis Muižnieks.

Jaunais rektors skaidroja, ka, viņaprāt, uzvarēt izdevies, pateicoties uzsvērtajai daudzveidībai, kas pastāv universitātē. Muižnieks sacīja, ka, iespējams, tieši tas, ka viņa konkurents, Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs savā darbības programmā uzsvēris tikai vienu no aspektiem, palīdzējis gūt balsu vairākumu. Tāpat Muižnieks uzskata, ka viņu no Borzova atšķir optimisms. Viņš skaidroja, ka optimisms esot tas, kas ļaus universitātei pacelties, palīdzot saskatīt mērķus.

Tomēr Muižnieks sacīja, ka nebija gaidījis tik lielu balsu pārsvaru. "Es negaidīju tik lielu balsu starpību. Likās, ka varētu būt līdzvērtīgi, tad, pēc studentu paustā atbalsta,- ka maķenīt pārspēšu," savas izredzes vērtēja Muižnieks. Tagad, piebilda Muižnieks, ir jāattaisno lielais uzticības kredīts.

Runājot par pirmajiem paveicamajiem darbiem, Muižnieks minēja, ka augustā notiks studentu uzņemšana, zinātnes kapacitātes projekta noslēguma fāze, Torņkalna Akadēmiskā centra veidošanas noslēguma fāze. Šajā saspringtajā laikā, pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā būs jāsāk pārveidot LU vadības struktūra atbilstoši solītajam par jomu prorektoriem. Muižnieks norādīja, ka viņam padomā ir daudzi profesionālo nozaru speciālisti.

Arī esošais LU rektors Mārcis Auziņš pauda gandarījumu ar vēlēšanu iznākumu, sakot, ka rezultāts ir loģisks un tas rada pārliecību, ka tiks turpināts universitātes iesāktais kurss.

Auziņš norādīja, ka universitāte kopumā var būt gandarīta ar rezultātu.

Komentējot to, ka LU rektora amatā ievēlēts biologs, Auziņš uzsvēra, ka nav pareizi šķirot rektorus pēc nozarēm. "Man ir liela pārliecība, ka universitāte, izdarot izvēli, nebalso par fiziķi, biologu vai vēsturnieku, bet gan par konkrētu cilvēku," norādīja Auziņš.

Viņš skaidroja, ka matemātika rāda, ka arī šoreiz atbalstu Muižniekam pauda ne tikai viņa nozares pārstāvji, bet vairums LU saimju.

Kā ziņots, LU rektora amatā šodien ar balsu vairākumu ievēlēts Muižnieks. Par viņu nobalsoja 178 delegāti, bet pret - 104. Borzovs saņēma 76 delegātu atbalstu, bet pret viņu nobalsoja 206 delegāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!