Foto: LETA
Līdz 4. jūnijam Latvijā saglabāsies ļoti augsts ugunsbīstamības risks, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Svētdien no pulksten 12 līdz pulksten 16 vietām Latvijā gaidāms stiprs karstums.

Sinoptiķi svētdienas rītā Latgalē izplatījuši dzelteno brīdinājumu par stipro karstumu. Joprojām no 1. jūnija spēkā ir LVĢMC izplatītais oranžais brīdinājums par ugunsbīstamības risku Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, kā arī Rīgas apkaimes mežos.

Līdz 4. jūnijam Vidzemes, Zemgales, kā arī Kurzemes mežos gaidāma ļoti augsta ugunsbīstamība. Latgalē saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

Anticiklons ir izzudis, atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 757-760 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī. Svētdien, 3. jūnijā, laika periodā no pulksten 12 līdz pulksten 16 vietām Latvijā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+28 grādiem pēc Celsija.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama. Tomēr, plānojot aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi, iedzīvotāji aicināti uzmanīties un lieki nepakļaut sevi riskam.

Savukārt oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Prognozētie laika apstākļi reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti un var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina izplatītais brīdinājums. Iedzīvotāji aicināti saglabāt modrību un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!