Foto: AP/Scanpix, Shutterstock, DELFI TV
Portāls "Delfi" rakstu sērijā turpina meklēt atbildes uz jautājumiem par riskiem un mītiem, kas saistīti ar patvēruma meklētāju uzņemšanu, tikmēr ASV Aizsardzības ministrija pirmoreiz kopš Padomju Savienības sabrukuma pārskata un atjaunina savus plānus iespējamam bruņotam konfliktam ar Krieviju.

Bet Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc teicami aizvadītā Kvebekas WTA turnīra, kurā aizkļuva līdz finālam, pirmdien publicētajā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā pirmo reizi karjerā iekļuvusi labāko simtniekā, tāpat atceramies, ka 2004.gada 21.septembrī Latviju satricināja divas pazemes grūdienu sērijas, kuru epicentrs bija Kaļiņingradas apgabalā - portāls "Delfi" piedāvā pirmdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.

Foto: AP/Scanpix
Latvijas jaunā tenisiste
Jeļena Ostapenko
pēc teicami aizvadītā Kvebekas
WTA
turnīra, kurā aizkļuva līdz finālam, pirmdien publicētajā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā pirmo reizi karjerā iekļuvusi labāko simtniekā.

Lasīt vairāk

ASV
Aizsardzības ministrija pirmoreiz kopš Padomju Savienības sabrukuma pārskata un atjaunina savus plānus iespējamam bruņotam konfliktam ar Krieviju, ieskaitot
Krievijas
iebrukumu
Baltijas
valstīs, vēsta žurnāls "Foreign Policy".

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
2004.gada 21.septembrī Latviju satricināja divas pazemes grūdienu sērijas, kuru epicentrs bija
Kaļiņingradas
apgabalā, kas lika spēcīgu šūpošanos izjust ēku augstākajos stāvos, līgoties grīdām un istabas augiem, virināties durvīm un šķindēt lustru kristāliņiem un traukiem. Šo par Kaļiņingradas zemestrīcēm nosaukto pazemes grūdienu rezultātā 20 cilvēku guva nopietnas traumas, viens cilvēks nomira no sirdslēkmes, bet kopējie zaudējumi tika lēsti ap 5,3 miljoniem ASV dolāru, portālam "Delfi" atzīst Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra seismologs Valērijs Ņikuļins. Gan spēcīgākas, gan vājākas zemestrīces Latvijā fiksētas arī pirms 2004.gada septembra. Portāls "Delfi" piedāvā uzzināt, kad, kādi un cik spēcīgi pazemes grūdieni Latvijā reģistrēti.

Lasīt vairāk

Eiropai saskaroties ar lielāko bēgļu vilni kopš 2. pasaules kara, Latvija drīzumā varētu kļūt par mājvietu vairāk nekā 700 patvēruma meklētājiem, kuri bēg no kara un vajāšanas savās valstīs vai no pārblīvētajām nometnēm kaimiņvalstīs devušies uz Eiropas Savienību. Portāls "Delfi" rakstu sērijā meklē atbildes uz jautājumiem par riskiem, kas saistīti ar šo cilvēku uzņemšanu.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
20. septembrī māksliniecei Džemmai Skulmei aprit 90 gadi. Lai gan viņā ir kaut kas arī no 19. gadsimta – viņas vecvecāku un vecāku piedzīvotā –, salīdzinot sevi ar šī brīža māksliniekiem, Skulme uzskata, ka ir gana laikmetīga.

Lasīt vairāk

Tiešsaistes komunikācijas platformas "
Skype
" lietotāji pirmdienas rītā visā pasaulē piedzīvo tehniskas ķibeles, liecina ieraksti sociālajos tīklos.

Lasīt vairāk

Laikā, kad vakari kļūst tumšāki un garāki, roka tā vien stiepjas pēc grāmatas un tējas krūzes. Tādēļ piedāvājam ieskatītes grāmatnīcās, kur var iegādaties tūkstošiem labāko grāmatu, bet kas arī pašas ir tā vērtas, lai uz tām dotos pat ceļojumā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Klajā nākot ziņām par nepareiziem datiem "Volkswagen" automašīnu izplūdes gāzu kontrolē, Vācijas autobūves kompānijas akciju cena pirmdien samazinājusies par 22,2%, ziņo "Bloomberg".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Nākamā gada 15., 16., un 17. jūlijā notiks jau 10. "Positivus" festivāls Salacgrīvā, kas trīs dienas pulcēs ievērojamus māksliniekus un vairākus desmitus tūkstošus apmeklētāju no daudzām pasaules valstīm, lai kopīgi nosvinētu festivāla desmitgadi. Par godu jubilejai, no 21. septembra tikai 10 dienas biļetes uz festivālu nopērkamas par īpašu cenu.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas
(KHL) kluba Rīgas "
Dinamo
" akcionāru sapulcē un padomes sēdē pirmdien, 21. septembrī, apstiprinātas izmaiņas padomes un valdes struktūrās.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Veselības ministrs,
Saeimas
deputāts
Guntis Belēvičs
(ZZS), kuru
Valsts ieņēmumu dienests
(
VID
) vēlas sodīt par aizdevuma viena miljona eiro nenorādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā, žurnālistiem pirmdien norādīja, ka savu vainu atzīst un, pirmo reizi dzīvē pildot amatpersonas deklarāciju, aizmirsis norādīt aizdevumu dēlam.

Lasīt vairāk

Sociālajā tīklā "Facebook" izveidota domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem", kuras "Youtube" kanālā publicēti astoņi video ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kuri pauž atbalstu bēgļu uzņemšanai Latvijā. Video izraisījis plašu rezonansi arī sociālajos tīklos. Apkopojam dažus populārākos viedokļus.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Talantīgais Latvijas motokrosists Pauls Jonass svētdien pēc sezonas noslēdzošā etapa, kas risinājās ASV, guva pasaules vicečempiona titulu MX2 klasē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!