Foto: DELFI

Turpinot izmeklēšanas eksperimentu sagruvušajā lielveikalā "Maxima", Zolitūdē, vērojams, ka jumta kopnes turpina deformēties, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Patlaban Zolitūdes traģēdijas vietā tiek nolasīti mērījumi, kas iegūti izmeklēšanas eksperimenta veikšanas procesā. Dati par nesošo konstrukciju deformācijām ekspertiem ļaus izdarīt secinājumus par sagruvušās ēkas nestspēju. Eksperimenta laikā ik brīdi tiek iegūta papildu informācija un tādējādi arī jauni pierādījumi, atzina Sadovskis.

Eksperiments sākās 14.aprīlī. Policija gan neprognozē, kurā brīdī slogošanas laikā sagruvušā lielveikala "Maxima" konstrukcijas neizturēs spiedienu un varētu sagrūt.

Valsts policija atgādina apkārtējiem iedzīvotājiem, ka viss eksperimenta process tiek pilnībā kontrolēts, tādēļ bažām par nepatīkamiem pārsteigumiem nav pamata - iespējams, daļa iedzīvotāju pat nepamanīšot izmaiņas.

Lai nodrošinātu kārtību un drošību, lielveikala teritorijā izvietoti prāvi policijas spēki.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju policija atklājusi viltotus ar būvniecību saistītus dokumentus un vainīgais sodu jau saņēmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!