Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrdien īsi pēc pulksten 17 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Gulbenes novadu, kur bērni bija peldējušies karjerā un viens no viņiem sācis slīkt un pazudis zem ūdens, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trīs zēni sākotnēji centās izvilkt draugu saviem spēkiem, bet nesekmīgi. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, tika pārmeklēta ūdenstilpne un apmēram 13 gadus vecais zēns tika atrasts sešus metrus no krasta.

Gan ugunsdzēsēji glābēji, gan pēc tam arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi veica zēna atdzīvināšanas pasākumus, kas nebija sekmīgi.

Otrdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies. Ap pulksten 21 ugunsdzēsēji glābēji Gulbenes novada Stradu pagastā palīdzēja vīrietim, kurš bija apmaldījies purvā – izmantojot skaņas signālus, vīrietim tika norādīts pareizais virziens izejai no purva.

Īsi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu Sējas novada Pabažiem, palīdzība bija nepieciešama apmēram 84 gadus vecam vīrietim, kurš ap pulksten 15 bija izgājis no mājām un pazudis. Pārmeklējot tuvējo apkārtni, pulksten 1.13 vīrietis tika atrasts un nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, zaru kaudze, elektrības sadales skapis un vadi, mēbeles un sadzīves mantas, durvis, vieglā automašīna, koka tualete, neapsaimniekots celtniecības vagons, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!