Foto: DELFI

Valsts AS „Privatizācijas aģentūra" (PA) pati vairākas reizes vērsusies Drošības policijā (DP) ar lūgumu izmeklēt ierobežotas informācijas publicēšanu masu medijos, portālam "Delfi" pavēstīja PA sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Pēdējo reizi iesniegums DP  iesniegts šā gada 10. aprīlī saistībā ar pagājušā gada oktobrī un decembrī Ministru kabineta sēdēs izskatītajos dokumentos iekļautās ierobežotas pieejamības informācijas publiskošanu medijos.

Izvērtējot PA iesniegumu, DP ir informējusi PA, ka ir uzsākts kriminālprocess, skaidro Kārkliņš.

PA sniegusi DP visu tās rīcībā esošo informāciju, lai nodrošinātu izmeklēšanas procesa ātrāku virzību, tostarp par personām, kurām PA bija pieejama šī informācija.

Vienlaikus PA uzsver, ka pašreizējais PA valdes loceklis Juris Vaskāns nav šo personu skaitā, jo darbu PA uzsāka šā gada februārī.

Komentējot informāciju par to, ka Vaskānam pagaidām nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam, PA skaidro, ka aģentūras ikdienas darbs nav saistīts ar jautājumiem, kas ir klasificēti kā valsts noslēpums un šogad šāda statusa dokumenti PA nav saņemti.

Ņemot vērā, ka atsevišķos gadījumos var būt nepieciešams strādāt ar klasificētu informāciju, PA ir noteikti amati, kuriem nepieciešams iegūt pielaidi valsts noslēpumam. Stājoties amatā, valdes locekļi Vaskāns un Alvis Mitenbergs ir iesnieguši Drošības policijai anketas pielaides iegūšanai. Pašlaik Drošības policija turpinot izskatīt pieteikumus.

Jau vēstīts, ka DP izmeklē iespējamu informācijas noplūdi PA.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš ziņoja, ka Vaskāns aizvien nav saņēmis otrās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!