Foto: F64

Latvijā uzņemamo bēgļu pabalstu summa pagaidām vēl nav iekļauta nākamā gada budžeta plānā, par kuru šodien lems valdība, otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Vienlaikus viņš atkārtoti norādīja, ka daļu izdevumu, kas saistīt ar bēgļu uzņemšanu Latvijā, segs Eiropas Savienības (ES) piešķirtie līdzekļi. Plānots, ka ES finansējums paredzēts bēgļu atlasei, pārvietošanai un izmitināšanai, savukārt no Latvijas valsts budžeta bēgļiem būs jāmaksā pabalsti.

Nozares ministrs skaidroja, ka nākamā gada budžetā nav iestrādātas papildu izmaksas par bēgļu uzņemšanu, jo darba grupa tās būs aprēķinājusi tikai šodien.

Patlaban ministrs atturējās nosaukt precīzus skaitļus. Vienlaikus Kozlovskis nenoliedza, ka runa varētu būt par vairākiem miljoniem, kas Latvijai būs jātērē pabalstu izmaksai bēgļiem.

Savukārt Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane otrdien intervijā Latvijas Radio norādīja, ka darba grupa izteikusi priekšlikumu par pabalsta maksāšanas paildzināšanu no gada līdz trīs gadiem. Tas gan būtu attiecināms tikai uz tām personām, kas Latvijā atradusi darbu.

Jau ziņots, ka Latvija plānojusi bēgļiem maksāt 256 eiro pabalstu mēnesī.

Kozlovskis iepriekš atklāja, ka bēgļi Latvijā sāks ierasties gada beigās vai nākamā gada janvārī. Latvija uzņems tikai tos patvēruma meklētājus, kuri izteiks tādu vēlmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!