Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) naktī uz sestdienu pabeidzis glābšanas darbus Daugavpils šosejas 134. kilometrā, kur piektdien noplūda slāpekļskābe.

Glābšanas darbus VUGD noslēdza īsi pirms pulksten 2. VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka satiksme ir atjaunota abos virzienos.

Vēstīts, ka piektdien pulksten 14.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novada Krustpils pagastu, kur autoceļa Rīga-Daugavpils 133. kilometrā noticis ceļu satiksmes negadījums un no smagās automašīnas noplūdusi bīstama ķīmiska viela – slāpekļskābe. VUGD precizēja, ka noplūduši aptuveni 100 litri ķīmiskās vielas.

Notikuma vietā ierobežoja satiksmi un no tuvējās 300 metru apkārtnes evakuēja četrus iedzīvotājus.

Internetā publiski pieejamā informācija liecina, ka slāpekļskābe ir ļoti spēcīgs oksidētājs, kas spēj oksidēt gandrīz visus metālus un nemetālus, kā arī noārdīt augu un dzīvnieku audus. Koncentrēta slāpekļskābe ir kodīga un pat nelielos daudzumos atstāj uz ādas dzeltenus plankumus.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XI nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret dabas vidi". Izmeklēšanā tiks skaidroti visi notikušā apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!