Foto: Reuters/Scanpix

Ministru kabinets otrdien nodeva Aizsardzības ministrijas valdījumā zemes gabalu Alūksnes novadā, kur plānots izveidot aizsardzības vajadzībām nepieciešamas būves.

1,68 hektārus lielais zemes gabals Pededzes pagastā nav nepieciešams Alūksnes novada pašvaldības funkciju nodrošināšanai un pašvaldība neiebilst pret tā noteikšanu par valsts īpašumu un saglabāšanu Aizsardzības ministrijas valdījumā.

Nekustamajā īpašumā plānota valsts aizsardzības vajadzībām nepieciešamo būvju izveidošana. Aģentūrai LETA gan pagaidām neizdevās noskaidrot, kādas būves šajā vietā nepieciešams attīstīt.

Pededze ir pagasts, kas robežojas ar Krieviju.

Pierobežas pilsētā Alūksnē un Alūksnes novadā ir vairāki aizsardzības objekti - Alūksnē ir Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skola, bet Alsviķu pagastā atrodas mācību bāze "Lāčusils". Iepriekš valdība atbalstīja "Lāčusila" paplašināšanu, ņemot vērā mainīgo drošības vidi, apstiprināto Nacionālo bruņoto spēku attīstības plānu, plānoto karavīru un zemessargu skaita pieaugumu, kā arī pieaugošo starptautisko militāro mācību skaita un apjoma pieaugumu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!