Foto: stock.xchng

No jūlija iedzīvotājiem ar 1.un 2.grupas invaliditāti, tostarp ļaudīm ar invaliditāti kopš bērnības Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) izmaksās lielākus pabalstus, bet tiem, kuri saņem invaliditātes pensiju, tā tiks palielināta no 1.oktobra, kad indeksēs pensijas, informē Labklājības ministrija.

Tāpat lielāks pabalsts, proti 213,43 eiro mēnesī līdzšinējo 142,29 eiro vietā, tiek izmaksāts tiem, kuri vecāki par 18 gadiem un kuriem nepieciešama ārstu nozīmēta kopšana.

Pavisam palielinātu pabalstu saņem 13,3 tūkstoši cilvēki ar invaliditāti, no kuriem 9,2 tūkstošiem iedzīvotājiem invaliditāte ir kopš bērnības.
Iedzīvotājiem ar 3.invaliditātes grupu valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs nemainās - tas ir 64,03 eiro mēnesī, savukārt tiem, kam invaliditāte kopš bērnības , pabalsts ir 106,72 eiro mēnesī.

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu piešķir iedzīvotājiem, kam nav nepieciešamā darba stāža, lai iegūtu tiesības uz invaliditātes pensiju. Invaliditātes pensiju var saņemt tie, kuriem apdrošināšanas stāžs nav mazāks par trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!