Foto: LETA

Izskanējusī informācija, ka koncertzālē koncertzāles "Palladium Riga" uzturēties ir nedroši, nav pamatota, portālam "Delfi" pavēstīja koncertzāles pārstāvji.

Arī Rīgas tirdzniecības centra Lomonosova ielā 6, kurā atrodas mazumtirgotāja "Rimi Latvia" veikals, īpašnieks noraida apgalvojumus par to, ka ēka ir bīstama, sacīja nekustamo īpašumu pārvadītāja "Marno J" īpašnieks Juris Kalvelis.

"Palladium" skaidro, ka Būvniecības valsts kontroles birojs veica pārbaudi koncertzālē šā gada 15. jūnijā, kad jau bija uzsākti plānotie darbi koncertzāles gadskārtējai kosmētiskai sakopšanai. Sakopšanas darbu laikā tiek novērsts ēkas dabiskais nolietojums.

Biroja 3. augusta atzinumā par publiskas ēkas ekspluatācijas pārbaudi norādīts veikt darbus, no kuriem daļa jau bija iekļauti plānoto darbu sarakstā, savukārt pārējie tiks rūpīgi izvērtēti un iekļauti veicamajos darbos, uzsver koncertzāles pārstāvji.

Pēc "Palladium" direktores Lindas Andersones teiktā, darbi, kas atzinumā minēti kā neatļauta būvniecība, ir darbi, kas  norit pie esošo skatuves konstrukciju apsekošanas un papildus nostiprināšanas saskaņā ar izstrādātu tehnisko projektu, lai jaunajā sezonā nodrošinātu augsta līmeņa drošību.

"Būvniecības atļauja netika izņemta, ņemot vērā to, ka veicamie darbi ir uzlabojumi, kas neattiecas uz ēkas būvkonstrukcijām," viņa skaidro.

Koncertzāles pārstāvji sola rūpīgi izvērtēt Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumu un veikt nepieciešamās darbības. Kā pirmā iecerēta  koncertzāles ēkas tehniskā izpēte, kuru birojs uzdevis veikt divu mēnešu laikā.

Pašlaik koncertzāle nav atvērta publiskam apmeklējumam, jo tiek veikta tehniskā apkope, plānotos darbus ir paredzēts pabeigt 1. septembrī. Koncertzāle savu darbību atsāks 18. septembrī, uzsākot jau piekto savas darbības sezonu.

Pirms sezonas atklāšanas Būvniecības valsts kontroles birojs tiks aicināts apsekot veiktos darbus un novērtēt to atbilstību prasībām publiskas ēkas drošai ekspluatācijai.

"Mani pārsteidz šis paziņojums, tas ir bez faktiem," sacīja Kalvelis. Viņš norādīja, ka Būvniecības valsts kontroles birojs ēku apsekojis un iesniedzis darāmo darbu sarakstu, kas jāveic, lai ēku savestu kārtībā.

Kalveris uzsvēra, ka nevienā brīdī neesot bijusi saruna par to, ka ēka varētu būt bīstama. "Tā iestāde [būvniecības birojs] taču būtu mūs aizvērusi ciet, ja tā būtu," pauda Kalvelis, piebilstot, ka patlaban tiekot pildīti visi uzdotie darbi, lai ēka būtu nevainojamā kārtībā.

Savukārt "Rimi Latvia", kura veikals atrodas Lomonosova ielas 6 ēkā, sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite  pastāstīja, ka "Rimi" ir nepatīkami pārsteigts par izskanējušo informāciju. "Tūlīt pēc šīs informācijas uzzināšanas sazinājāmies ar Būvniecības valsts kontroles biroju, kurš apstiprināja, ka tā ēkas daļa, kurā atrodas mūsu veikals, atbilst visām drošības prasībām un tā ir droša mūsu apmeklētājiem," sacīja Bite.

Viņa norādīja, ka pēc "Rimi" rīcībā esošās informācijas, ēkas īpašnieks, no kura tiek nomātas veikala telpas, nepaziņojot nomniekiem, ir veicis nesaskaņotus būvdarbus citā ēkas daļā, kas neietekmē veikala drošību. "Taču ēkas īpašnieks ir aktīvi reaģējis un kopā ar Būvniecības valsts kontroles biroju patlaban izstrādā plānu, kā novērst ēkas nepilnības," sacīja Bite.

Jau vēstīts, ka Būvniecības valsts kontroles birojs konstatējis, ka Rīgā ir vēl divas ēkas, kuru ekspluatācija apdraud cilvēku drošību - koncertzāle "Palladium" un "Rimi" tirdzniecības centrs Lomonosova ielā 6.

Kā trešdien informēja biroja vadītājs Pēteris Druķis, šajās vietās nav droša konstrukciju nestspēja, kā arī konstatēta patvaļīga būvniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!