Foto: AFI
Otrdien mediķi ar smagām traumām Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā nogādājuši 11 gadus vecu zēnu no Rīgas, kurš bija kritis no augstuma pamestā rūpnīcas teritorijā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Zēns ar vēl citiem bērniem atradies slēgtā rūpnīcas teritorijā, kur kāpelējis pa pamestajām ēkām. Zēns kritis no aptuveni trīs metru augstuma, gūstot politraumu, tostarp galvas traumu, vaļēju rokas lūzumu, krūškurvja un vēdera nopietnus ievainojumus, kā arī bijušas aizdomas par ribu lūzumiem.

Mediķiem pie cietušā bijusi apgrūtināta piekļūšana. Notikuma vietā pēcāk ieradušies arī zēna vecāki, taču par notikušo mediķi ziņojuši arī policijai.

Savukārt Vidzemē septiņus gadus vecs zēns guvis traumas, krītot no aptuveni pusotra metra augstuma. Zēns ložņājis pa Cēsu pils mūri, taču kritis un guvis traumas - iespējams, sejas kaula lūzumus, kā arī kājas traumu. Mediķi zēnu nogādājuši slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi saņēmuši 1134 izsaukumus, no kuriem 199 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!