Foto: F64
Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" atklājis, ka aizdomās par meitenītes seksuālu izmantošanu aizturētais iepriekš sitis civilsievu, kura pašlaik ir otrā bērna gaidībās. Viņa pēc tam nelielu laiku dzīvojusi krīzes centrā, bet vēlāk viņai tika ierādīts dzīvoklis Koknesē.

Vingris sacījis, ka bāriņtiesai tagad būs jālemj par to, vai bērni var palikt pie mātes.

"Viss būs atkarīgs no tā, kāds būs policijas atzinums, mēs nezinām, vai tikai vīrietis bija lietojis alkoholu, vai arī sievietes bija lietojušas alkoholu, uz cik ilgu laiku viņas bērnu bija atstājušas," viņš norādīja.

Informāciju par iespējamo noziegumu policija saņēmusi no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS).

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ginekoloģe Ilona Auziņa Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacījusi, ka meitenīte pēc operācijas ir saņēmusi visu nepieciešamo palīdzību, un kopumā viņas stāvoklis ir apmierinošs.

"Trauma ir vidēji smaga, ja tā var klasificēt traumas. Ja tas īstais iemesls, par ko pašreiz ir aizdomas, tad traumas pastiprina arī nodarījuma cēlonis," viņa norādījusi.

Savukārt raidījumam "LNT Ziņas Sešos" viņa pastāstījusi par sniegto palīdzību. "Meitenei tika sniegta ķirurģiska palīdzība, tika slēgtas visas šīs brūces, apturēta asiņošana. Mamma patreiz rūpējās par meitiņu, un man liekas, ka pārdzīvo notikušo un grib arī noskaidrot, piedalīties šī cēloņa meklēšanā, un palīdzēt noskaidrot, kāpēc tas ir noticis."

Vēstīts, ka Valsts policija aizdomās par 10 mēnešus vecas meitenītes izvarošanu aizturējusi kādu Kokneses novada iedzīvotāju, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa.

Viņa apstiprināja, ka par notikušo uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Tiesa pirmdien aizturētajam 1961. gadā dzimušajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Sākotnēji kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 159. panta 3. daļas par izvarošanu, bet pašlaik pārkvalificēts uz 160. panta 6. daļu - par seksuālu vardarbību. Par šādu nodarījumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

BKUS pārstāve Dace Preisa portālam "Delfi" apstiprināja, ka sestdien, 22. augustā, "ātrā palīdzība" slimnīcā nogādāja 10 mēnešus vecu meitenīti. Gadījumos, kad mediķiem ir aizdomas par seksuālu vardarbību, vienmēr tiek informēti likumsargi.

Pēc operācijas, kuras laikā tika uzliktas vairākas šuves, pašlaik bērna stāvokli ārsti raksturo kā apmierinošu.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju, iespējams, apcietinātais ir cietušās meitenītes mātes dzīvesbiedrs. Savukārt ģimenes kaimiņi portālam "Delfi" apgalvo, ka apcietinātais ir meitenītes tēvs. Ģimene pirms pāris gadiem jau esot zaudējusi vienu vai divus gadus vecu bērniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!