Foto: DELFI Репортер

Rīgas dome (RD) trešdien piešķīrusi 335 000 eiro Bolderājas pretplūdu sistēmas būvprojekta izstrādei un dabas parka "Piejūra" infrastruktūras projektēšanai, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Stipra ziemeļrietumu vēja laikā no Rīgas jūras līča Daugavā tiek iepūsts ievērojams ūdens apjoms, krietni paaugstinot ūdens līmeni Daugavā un appludinot plašas teritorijas Rītabuļļos, Vakarbuļļos, Ķīpsalā, Trīsciemā, Bolderājā un citviet.

RD informē, ka vējuzplūdu draudu novēršanai Bolderājā nepieciešams veikt pretplūdu aizsardzības pasākumus, tostarp atjaunojot un izbūvējot aizsargdambjus, izbūvējot caurtekas-regulatorus un paaugstinot ielas.

Bolderājas pretplūdu pasākumu īstenošanai kopumā plānots tērēt nepilnus 5 miljonus eiro, piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu. Projektu paredzēts īstenot četru gadu laikā. Būvdarbu projektēšanai nepieciešami 295 000 eiro.

Savukārt Dabas parkā "Piejūra" par 588 235 eiro plānots izbūvēt un atjaunot publisko infrastruktūru, izveidojot gājēju takas, aktīvās atpūtas laukumu un autostāvvietu.

Projekta laikā plānots izveidot robežzīmes, informatīvos stendus, apmeklētāju skaitītājus un barjeras. Tāpat paredzēts izvietot soliņus, atkritumu urnas, izveidot automašīnu stāvvietas, takas ar grants un koka segumu, kā arī izbūvēt aktīvās atpūtas laukumu un veselības taku. Projektu paredzēts realizēt no 2017. gada 1. aprīļa līdz 2018. gada 30. decembrim. Būvdarbu projektēšanai tiks atvēlēti līdz 40 000 eiro, informēja RD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!