Foto: morgueFile

Šajā autoceļu remontdarbu sezonā plānota tilta pār Mazo Juglu, kas atrodas reģionālā autoceļa Juglas papīrfabrikas ciemats-Upesciems 1,9. kilometrā, pārbūve, informēja ''Latvijas Valsts ceļi''.

Šīs nedēļas sākumā sākti sagatavošanās darbi - apbraucamā ceļa un pagaidu tilta izbūve, kas varētu ilgt apmēram mēnesi. Jūlijā tiks uzsākta vecā tilta demontāža un tā vietā līdz šī gada rudens otrajai pusei plānots izbūvēt jaunu.

Būvdarbus veiks SIA "Viadukts", un to kopējās izmaksas ir 911 939 eiro.

Būvdarbu laikā plānoti satiksmes ierobežojumi - visā objektā atļautais braukšanas ātrums būs 30 kilometri stundā un, sākot ar jūliju vai nedaudz ātrāk, transports tiks novirzīts pa pagaidu tiltu.

Sabiedriskā transporta satiksme netiks būtiski mainīta - 16.autobuss kursēs pa jau ierasto maršrutu, protams, ievērojot ātruma ierobežojumus un izmantojot apbraucamo ceļa posmu un pagaidu tiltu.

Kā ziņots, uz valsts autoceļiem ir sākusies aktīva būvdarbu sezona. Šogad tie notiks vairāk nekā 90 valsts autoceļu būvobjektos. Tiks atjaunoti un rekonstruēti vairāk nekā 1000 kilometri, tajā skaitā ap 300 kilometru galveno, 400 kilometri reģionālo un 300 kilometri vietējo autoceļu.

Par valsts budžeta līdzekļiem tiks veikti darbi 30 miljonu eiro apmērā, tos papildina iepriekšējā plānošanas perioda, 2007.-2013.gada, vēl nepabeigtie projekti 30 miljonu eiro apmērā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu un 26 miljonu eiro apmērā ar Kohēzijas fonda līdzekļiem. Valsts autoceļiem paredzētais kopējais finansējums ir 250 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!