Par gadījumu, kad Rīgas Pašvaldības policisti ābolus, sēnes un ziedus uz ielas tirgojošām tantiņām izrakstīja soda kvītis un konfiscēja produktus, pirmdien, 22.septembrī, ierosināta dienesta izmeklēšana, portālam "Delfi" pastāstīja galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (SC) pārstāve Laila Ivāna.

Piektdien, 19.septembrī, kad medijos kāds aculiecinieks publiskoja stāstu ar fotogrāfijām par policistu vēršanos pret "ābolu sievām", Ušakovs atzina, ka ir vīlies likumsargu darbā. Ušakovs sacīja, ka pirmdien, 22.septembrī, cer saņemt paskaidrojumus par notikušo un tad izlems, kā rīkoties. "Bet jau tagad varu pateikt - man tas nav pieņemami. Attiecīga būs arī mana tālākā reakcija," sacīja Rīgas mērs.

Ivāna portālam "Delfi" otrdien pastāstīja, ka pirmdien ir pieņemts lēmums ierosināt dienesta izmeklēšanu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja par kāda aculiecinieka novērojumu, kad Iļģuciemā pieci Pašvaldības policisti noformēja protokolus sirmgalvēm, kuras tur tirgoja ābolus, sēnes un ziedus.

Policijā portālam "Delfi" paskaidroja, ka 18.septembra reids pie veikala Rīgā, Lidoņu ielā īstenots "profilaktiskos nolūkos".

Pašvaldības policija rīkojusies, uzklausot atkārtotas teritorijas zemes īpašnieka, kā arī citu tirgotāju, kuri ievēro likuma normas, sūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!