Foto: LETA

Kustības "Par!" valde deleģējusi tās vadītāju Danielu Pavļutu un valdes locekli Intu Dālderi sarunām ar Saeimas frakciju "Vienotība" par jaunu darba modeli, nolikumu, kā arī frakcijas nosaukuma maiņu, portālu "Delfi" informēja partijā.

"Par!" rosina pārveidot līdzšinējās frakcijas "Vienotība" darbu Saeimā, jo, pēc līdzšinējās frakcijas vadītājas izslēgšanas no savas partijas, ir izveidojusies jauna situācija.

"Frakcijā ir iestājušās tādas pārmaiņas, ka līdzšinējā formātā tā vairs nevar pastāvēt. Ir vajadzīgs jauns darba modelis un nosaukums. Šobrīd frakcijā strādā seši dažādu partiju biedri un četri ārpuspartiju deputāti, vairāk nekā puse deputātu nav "Vienotības" biedri," uzsvēris Pavļuts.

"Tāpēc mēs ierosinām pārveidot frakcijas darbu tā, lai tiktu skaidri atzītas un respektētas kustības "Par!" deputātu tiesības ievērot savas partijas programmu un lēmumus. Frakcijas lēmumi jāveido, saskaņojot visu iesaistīto partiju nostādnes. Frakcijai nepieciešams "restarts", kopīga vadība un jauns nosaukums," skaidrojis partijas vadītājs.

"Vienotības" Saeimas frakcijā darbojas 22 deputāti, desmit no tiem ir šīs partijas biedri, bet 12 – pārstāv sadarbības politiskos spēkus vai arī ir bez partijas piederības.

Jau ziņots, ka 6. novembrī Saeimas frakcijas "Vienotība" vadītāju Solvitu Āboltiņu partijas valde nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!