Foto: LETA

Piektdien Alojas novada domes ārkārtas sēdē par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēta Dace Vilne (Reģionu alianse), informēja Alojas novada pašvaldībā.

Par Vilnes kandidatūru savas balsis atdeva astoņi deputāti, bet seši bija pret.

Otrs domes priekšsēdētāja amata kandidāts, līdzšinējais Alojas novada mērs Valdis Bārda (LZS) izpelnījās vien sešu deputātu atbalstu, bet astoņi bija pret.

Septembra sākumā Bārda tika atbrīvots no amata, jo to rosināja deviņi domes deputāti. Par Bārdas atstādināšanu nobalsoja deviņi deputāti, pret bija pieci, bet Bārda balsojumā nepiedalījās.

Kā sēdes laikā paskaidrojis deputāts Māris Možvillo, neskatoties uz domes speciālistu vairākkārtēju brīdināšanu gan komiteju, gan domes sēdēs par pašvaldības budžeta situāciju un izlietojumu, domes priekšsēdētājs nav ņēmis vērā informāciju un turpinājis veikt darbības, kas palielinājušas budžeta izdevumu daļu.

Savukārt pats Bārda uzskatīja, ka nav viena konkrēta iemesla, kāpēc viņš atstādināts no amata.

"Es domāju, ka tā vairāk kādam ir tiekšanās pēc priekšsēdētāja amata. Trīs gadu laikā ir diezgan daudzi labi darbi padarīti, dažādu lielu objektu svinīgas atklāšanas. Domāju, ka tas [atstādināšana no amata] darīts vairāk, lai kāds iegūtu sev publicitāti. Varbūt vēl ir kādas slēptas lietas, par kurām es nezinu, un tās droši vien parādīsies tuvāko mēnešu lēmumos," minēja Bārda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!