Foto: LETA

Ceturtdien Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas (RAKUS) ārkārtas dalībnieku sapulcē valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Imants Paeglītis, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Undīne Šulca.

Jaunajā amatā Paeglītis darbu sāks nākamā gada 8. janvārī.

"Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas jaunā valdes priekšsēdētāja uzdevums būs nodrošināt uz iedzīvotāju vērsta pakalpojumu pieejamību lielākajā valsts slimnīcā. Finanšu disciplīna, nepieciešamo cilvēkresursu piesaiste un ārstniecības pakalpojumu pieejamības uzlabošana pacientiem ir galvenie izaicinājumi, ar ko Paeglīša kungam un viņa komandai būs jāsaskaras un jārod risinājumi," pēc tikšanās ar Paeglīti pauda veselības ministre Anda Čakša.

Kā informē VM, Paeglītim ir bakalaura grāds inženierzinātnēs un profesionālais maģistra grāds biznesa vadībā, kā arī ir ilggadēja pieredze vadošos amatos.

Kopš 2008. gada Paeglītis ir Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis.

Atklātā konkursā uz RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu tika iesniegti deviņi pieteikumi. Ņemot vērā nominācijas komisijas locekļu sniegtos kandidātu izvērtējuma rezultātus, komisija vienbalsīgi nolēma izvirzīt valdes priekšsēdētāja amatam –Paeglīti, kurš ieguva augstāko punktu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!