Foto: LETA
Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa nodevusi izpildei spriedumu, ar kuru bijušajam izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim par braukšanu dzērumā piemērots administratīvais arests uz piecām diennaktīm.

Tiesā portāls "Delfi" uzzināja, ka spriedums noteiktajā termiņā nav pārsūdzēts un ir stājies spēkā. Par to ir paziņots policijai, kurai tālāk jānodrošina sprieduma izpilde. Policijā iepriekš portālam "Delfi" sacīja, ka informācija par soda izciešanu netiks sniegta.

21.augustā Ķīlim tiesa par braukšanu dzērumā piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm un arī 600 latu naudas sodu. Tiesa nolēmusi arī uz diviem gadiem viņam atņemt autovadītāja apliecību un uz tikpat ilgu laiku viņš nevarēs iegūt kuģošanas tiesības.

Pēc šī sprieduma Ķīlis portālam "Delfi" sacīja, ka lemto nepārsūdzēs.

Jau ziņots, ka naktī uz ceturtdienu, 15.augustu, Rīgā, Nometņu ielā Ķīlis izraisījis autoavāriju. Ķīlis apstiprināja, ka ir iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā, un pirms šī notikuma viņš pa dienu bija "ar draugiem iedzēris alu".

Policijas ziņas liecina, ka kāds iereibis vīrietis ap pulksten 1:30 Rīgā, Nometņu ielā, ar automašīnu "Mazda 3" ietriecās stāvošā automašīnā "Volkswagen Bora".

Pēc notikušā "Mazda 3" vadītājs nobrauca dažus metrus un apstājās. Policijai par notikušo negadījumu paziņoja kāds aculiecinieks.

Avārijas brīdī eksministrs automašīnā atradies viens pats. Nekādus savainojumus viņš neesot guvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!