Foto: LETA
Par veselības ministres Andas Čakšas (attēlā) padomnieci informācijas tehnoloģiju (IT) jautājumos kļuvusi likvidējamās AS "Trasta komercbanka" bijusī IT daļas vadītāja Ilze Āboliņa, apstiprināja Veselības ministrijā.

Āboliņa ir iecelta veselības ministres padomnieces amatā uz pusslodzi.

Ministrijā skaidro, ka vērienīgā e-veselības projekta pirmais posms pašlaik atrodas beigu fāzē un ir nepieciešami papildu resursi tā veiksmīgai izpildei, līdz ar to e-veselības projekta uzraudzība arī ir viens no galvenajiem padomnieces pienākumiem šobrīd.

Līdz šim Āboliņa strādājusi vadošajos amatos dažādos uzņēmumos, tostarp bijusi projektu vadītāja IT ārpakalpojumiem SIA "Lattelecom Technology", kā arī viņa bijusi produktu attīstības vadītāja un projektu vadītāja mākoņpakalpojumos un strādājusi par IT daļas vadītāju un Informācijas sistēmu komitejas priekšsēdētāju "Trasta komercbankā".

Kā liecina "Trasta komercbankas" finanšu pārskati, Āboliņa kā IT daļas vadītāja norādīta vēl pērnā gada 31. decembrī.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 3. martā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet 14. martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Jau ziņots, ka otra Čakšas štata padomniece ir Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes locekle un bijusī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadītāja Alīda Vāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!