Foto: LETA

Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets šodien ticies ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai pārrunātu arī pēdējo dienu laikā publiskajā telpā izplatīto informāciju par DP amatpersonām, pastāstīja DP.

Abas amatpersonas sarunas laikā secinājušas, ka ceturtdien izplatītajā publikācijā ir izteikti pieņēmumi, kas balstās uz informācijas interpretāciju, nevis konkrētiem faktiem par DP darbinieku prettiesisku rīcību. Abas amatpersonas norāda, ka šādu nepamatotu apgalvojumu izplatīšana publiskajā telpā nelabvēlīgi ietekmē valsts drošības iestāžu un to amatpersonu darbību un apgrūtina tām uzticēto pienākumu pildīšanu nacionālās drošības jomā.

Ģenerālprokurors un DP priekšnieks aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kura rīcībā ir konkrētas ziņas par iespējamiem valsts drošības iestāžu amatpersonu pārkāpumiem, informēt par to valsts drošības iestādes vadītāju vai ģenerālprokuroru.

Jau ziņots, ka žurnāliste Agnese Margēviča savā blogā ceturtdien ievietojusi publikāciju par vairākiem DP augsti stāvošiem darbiniekiem, kuri atbild par pielaižu valsts noslēpumam piešķiršanu vai atteikšanu. Publikācijā apgalvots, ka viņu dzīvesveids ir statusam neatbilstoši dārgs un viņi saistīti ar personām, par kurām nākas lemt saistībā ar piekļuvi valsts noslēpumam.

DP šo publikāciju dēvē par pretreakciju uz dienesta aktīvo darbu valsts noslēpuma aizsardzības pasākumu stiprināšanā, un tā esot sagatavota, lai diskreditētu kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja darbam ar valsts noslēpumu.

Kā norāda DP, publikācijā nav minēts neviens konkrēts fakts, kas norādītu uz prettiesisku rīcību. Turklāt raksta autore esot aicināta par iespējamajiem pārkāpumiem informēt DP vadību vai Ģenerālprokuratūru, taču viņa izvēlējās publiskot "uz faktiem nebalstītus pieņēmumus, kas tiek apstiprināti tikai ar anonīmu avotu izteikumiem".

DP informē, ka personas, par kurām "ir pausta nepatiesa informācija, plāno vērsties tiesā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!