Foto: PantherMedia/Scanpix

Paredzams, ka plašāka informācija par glābējsilītēs atstātajiem mazuļiem tiks glabāta Adopcijas reģistrā, informēja Labklājības ministrijā (LM).

Ministrijā informēja, ka notikusi tikšanās ar pārstāvjiem no aģentūras "Divi gani" Veselības un Tieslietu ministrijām, Datu valsts inspekcijas, Tiesībsarga, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Rīgas bāriņtiesas, Slimību profilakses kontroles centra, Dzimtsarakstu departamenta.

Puses vienojušās, ka LM sagatavo apkārtrakstu par darbību papildinājumu, lai būtu iespējams Adopcijas reģistrā saglabāt pēc iespējas plašāku informāciju par glābējsilītē atstāto bērnu.

"Jaunas datu bāzes netiks gatavotas," pavēstīja ministrijā.

Glābējsilīšu projekta īstenotāji uzskata, ka būtu jāveido datubāze ar bērna fotogrāfiju, pie viņa atstātajām mantām un vecāku rakstītajiem e-pastiem, kāpēc bērns anonīmi atstāts.

Projekta īstenotāji rosina datubāzē apkopot šādu informāciju: datums un laiks, kad bērns ievietots glābējsilītē, auguma parametri, bērna fotogrāfija, kopā ar bērnu atstāto mantu uzskaite un fotogrāfija, medicīnas darbinieka vārds, kas bērnu pieņēmis, medicīnas iestāde, bāriņtiesa, kurā bērns ir uzskaitē, veselības stāvokļa raksturojums, citi komentāri.

Projektu " Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai" īsteno "Divi gani - sabiedriskās attiecības" kopš 2009.gada. Glābējsilītes ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā.

Glābējsilīte ir vieta, kur vecāki dažādu apstākļu spiesti var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Tomēr ir vairāki mēneši, kad var pārdomāt un bērnu atgūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!