Parakstu vākšanā par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām" savākti 170 342 paraksti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.
Par to šorīt Latvijas Radio informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

"Patlaban esam saņēmuši informāciju no visas Latvijas parakstu vākšanas administratoriem, un tā liecina, ka nepieciešamais parakstu skaits, lai izskatīšanai Saeimā tiktu iesniegti grozījumi likumā "Par valsts pensijām", visticamāk, ir savākts," sacīja Cimdars.

Viņš arī norādīja, ka šis parakstu skaits varētu nedaudz mainīties, jo tajā nav iekļauti ārvalstīs un pie notāriem savāktie paraksti. Tāpat parakstu skaits varētu samazināties, jo vairāki cilvēki varētu būt parakstījušies divas reizes, sacīja Cimdars.

Kā ziņots, precīzi dati varētu būt zināmi pēc trīs nedēļām, kuru laikā CVK veiks datu ievadi un to pārbaudi.

Likumprojekts paredz grozīt likuma "Par valsts pensijām" 34.punktu, nosakot, ka līdz 2009.gada 31.decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kuram atkarībā no apdrošināšanas stāža piemēroti koeficienti 3, 3,5, 4 vai 4,5.

Likumprojekts tiks iesniegts izskatīšanai Saeimā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 149 064 vēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!