Foto: DELFI

Par iebraukšanu Jūrmalas teritorijā bez attiecīgās atļaujas šobrīd noformēti aptuveni 6000 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem 200 – vienam transportlīdzeklim, portāls "Delfi" uzzināja Jūrmalas pašvaldībā.

200 protokoli ir vislielākais pārkāpumu skaits, kas fiksēts vienam transportlīdzeklim. Administratīvo lietu par šāda veida pārkāpumiem var sākt sešu mēnešu laikā no pārkāpuma izdarīšanas brīža.

Jūrmalas domē skaidro, ka fiksēto pārkāpumu šogad ir krietni vairāk, jo iepriekš kontroli nodrošinājuši tikai pašvaldības policijas inspektori, bet šogad lielāko daļu kontroli veic sistēma, kas pārbauda caurlaides esamību katram īpaša režīma zonā iebraukušajam transportlīdzeklim.

Jūrmalas pašvaldība šogad ieviesusi stingrāku caurlaižu kontroles sistēmu. Domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite norāda, ka tas, ka iebraucot Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā, jāiegādājas iebraukšanas atļauja, nav jaunums. Šāda kārtība ir spēkā no 1996. gada. Iebraukšanas maksa ir spēkā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim. No 1. oktobra par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā.

Sods par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā bez caurlaides ir 50 eiro. Leite norāda, ka jaunā sistēma devusi rezultātus – caurlaides transportlīdzekļu vadītāji pirkuši apzinīgāk.

2017. gada sešu mēnešu periodā – no 1. aprīļa līdz septembra beigām – iegādāts 1,1 miljons vienreizējo caurlaižu, kas ir par 200 tūkstošiem caurlaižu vairāk nekā tajā pašā periodā pērn.

Ievērojami pieaudzis noformēto ilgtermiņa caurlaižu skaits – to šogad bijis trīs reizes vairāk. Ieņēmumi no caurlaižu iegādes pieauguši no 2,1 miljonam eiro pērn līdz 2,68 miljoniem eiro šogad.

Jau februārī pašvaldība ziņoja, ka no šā gada Jūrmala modernizēta caurlaižu sistēma, lai atvieglotu ilgtermiņa caurlaižu iegādes un izsniegšanas procesu.

Pirmais solis bijis atteikšanās no ilgtermiņa caurlaidēm papīra formā – tās no šī gada ir tikai elektroniskā formā, un padara ilgtermiņa caurlaižu noformēšanas un iegādes procesu ātrāku un ērtāku.

Tā kā ieviestas elektroniskas ilgtermiņa caurlaides, sākusi strādāt arī elektroniska kontroles sistēma.

Savukārt iebraukšana tiem, kuri izmanto SIA "Mobilly" vai SIA "Rīgas karte" pakalpojumus, lai iegādātos caurlaidi iebraukšanai Jūrmalā, ir precīzi tāda pati kā bija iepriekš, nekas nav mainījies.

Pašvaldībā uzsver, ka no nodevas samaksas iekasētos līdzekļus uzskaita pilsētas pamatbudžetā un izlieto tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!