Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas dome par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā šogad iekasējusi 2,07 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

No 1. aprīļa līdz 28. septembrim tikuši nopirkti 912 tūkstoši vienreizējo caurlaižu iebraukšanai Jūrmalā, kas ir par 18 tūkstošiem vairāk nekā tajā pašā periodā pērn.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis arī to pilsētas viesu skaits, kuri iebraukšanas caurlaidi iegādājušies, izmantojot mobilos pakalpojumus. Šogad ar mobilā tālruņa starpniecību nopirkts 121 tūkstotis caurlaižu, pērn – 93 tūkstoši.

Kā portālam "Delfi" norādīja Leite, "līdzekļi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti pilsētvides labiekārtošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai un citiem pilsētas attīstības pasākumiem".

Jūrmalas pilsētas dome vērš uzmanību, ka no sestdienas, 1. oktobra, līdz nākamā gada 1. aprīlim par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā.

Vēstīts, ka 2015. gadā Jūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā ieņēma 2,02 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!