Foto: stock.xchng

Starp aizdomās turētajiem lietā, kas saistīta ar 22 uzņēmumu organizētā grupā veiktu izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, ir arī Aigars Kalniņš, kurš 2010.gada Saeimas vēlēšanās kandidēja no apvienības "Par labu Latviju" saraksta, svētdien vēsta raidījums "Nekā Personīga".

Ar šo lietu, iespējams, saistīta arī Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), kura 23.aprīlī paziņoja, ka viņai noteikts aizdomās turamā statuss kādā krimināllietā.

Raidījums norāda – neoficiāli zināms, ka Ločmele-Luņova devusi liecības un uzņēmuma dokumentus tiesībsargiem, kamēr viņai bijis noteikts tikai liecinieces statuss, taču pirms Lieldienām, kad deputāte kļuvusi par aizdomās turēto, viņa atteikusies liecināt.

Atšķirībā no Ločmeles-Luņovas, Kalniņu policija uz vairākām dienām aizturējusi, norāda "Nekā Personīga".

Jau vēstīts, ka šonedēļ publiski kļuvis zināms, ka deputātei Ločmelei-Luņovai piemērots aizdomās turētās statuss kādā lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Deputāte iepriekš norādījusi, ka pret viņu vērstās apsūdzības esot meli.

Vēstīts, ka Finanšu policijas pārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par 22 uzņēmumu izvairīšanos no 753,8 tūkstošu eiro pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas un 3,6 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret 33 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!