Par partijas "Jaunais laiks" ģenerālsekretāru valdes sēdē otrdien tika ievēlēts Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs un bijušais Saeimas deputāts Edgars Jaunups.
No 13 valdes locekļiem par Jaunupu nobalsoja astoņi, trīs balsoja par Cēsu pašvaldības deputātu un partijas nodaļas vadītāju Raiti Sijātu, bet divi - par partijas Baldones nodaļas vadītāju Ināru Janičēnoku.

Jaunups pēc iecelšanas amatā sacīja, ka turpinās jau iesāktos darbus - piesaistīs jaunus biedrus un attīstīs partijas organizāciju. Jaunups uzskata, ka viņam nākamais gads būs saspringts, jo tas ir priekšvēlēšanu gads.

"Priekšvēlēšanu laikā jebkurš aktīvs cilvēks var dot partijai pienesumu," sacīja ģenerālsekretārs un uzsvēra, ka centīsies vēlēšanu kampaņā iesaistīt gan ministrus, gan Saeimas deputātus.

Jaunups vēl nevarēja atbildēt, vai paliks Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā. Šo jautājumu tuvākajā laikā plānots pārrunāt ar tieslietu ministri. "Skaidrs ir viens - es strādāšu ar pilnu atdevi partijā. Ar ministri vēlos pārrunāt, vai ir iespējams balansēt darbu tā, lai neciestu darbs ministrijā."

Jaunups ir dzimis 1979.gadā, beidzis Āgenskalna ģimnāziju un ieguvis jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. 2003.gadā sācis filozofijas maģistra studijas Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātē.

Skolas gados Jaunups ir darbojies Rīgas skolēnu pils teātrī "Zīļuks"", piedalījies Jaunatnes teātra izrādē "Vārnu ielas republika", sadarbojies ar Latvijas televīzijas raidījumu "Pēkšņi...".

Studiju gados Jaunups ir bijis LU Studentu padomes priekšsēdētājs, LU senators, strādājis par Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja palīgu juridiskajos un sadarbības ar masu medijiem jautājumos.

2001.gada maijā dažādu Saeimas frakciju deputāti izvirzīja Jaunupu par kandidātu Nacionālās Radio un televīzijas padomes locekļa amatam, bet Saeima neatbalstīja viņa ievēlēšanu.

2002.gada februārī partijas "Jaunais laiks" (JL) dibināšanas sapulcē Jaunups tika ievēlēts par partijas valdes locekli, bet 2002.gada oktobrī kā JL kandidāts viņš tika ievēlēts 8.Saeimā.

2005.gada 15.septembrī Jaunups nolika savu Saeimas deputāta mandātu, šādi "atvainojoties visai sabiedrībai" par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Jaunupu ceļu policisti pieķēra brīdī, kad viņš ar tēvam - Rīgas domes deputātam Modrim Jaunupam (JL) - piešķirto dienesta automašīnu traucās pa Liepājas šoseju ar 126 kilometru ātrumu stundā (km/h), vairāk nekā par 30 km/h pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!