Foto: LETA

Vīriešiem, kuri tiek turēti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu starptautisko militāro mācību "Open Spirit" dalībniekam - kādam Nīderlandes jūrniekam - pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī, tiks piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga.

Policija pagaidām nesniedz detalizētāku informāciju par incidenta iemesliem un apstākļiem.

Jau ziņots, ka trešdien pēcpusdienā policija aizturējusi četrus jaunus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu starptautisko militāro mācību "Open Spirit" dalībniekam.

Agrā svētdienas rītā Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi slimnīcā nogādājuši 21 gadu vecu Nīderlandes jūrnieku ar smagu galvas traumu, sejas kaulu lūzumiem un smadzeņu tūsku, informēja slimnīcā. Bezsamaņā esošais jaunietis ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka naktī pie kādas izklaides vietas Ventspilī izcēlies konflikts starp vairākiem vietējiem iedzīvotājiem un diviem Nīderlandes pilsoņiem - starptautisko militāro mācību dalībniekiem. Pēc konflikta viens ārvalstu jūrnieks ar smagām traumām nogādāts slimnīcā, bet otram hospitalizācija nebija nepieciešama. Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu un izdarīts personu grupā, kā arī par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Policisti noskaidrojuši iespējamos vainīgos - 1991., 1992., 1994. un 1996.gadā dzimušus vīriešus, kuri trešdien vēlā pēcpusdienā aizturēti.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, policija skaidro detalizētus notikušā apstākļus, kā arī to, vai konfliktā ir bijušas iesaistītas vēl citas personas.

Aizvadītajās brīvdienās slimnīcas traumpunktā medicīniskā palīdzība sniegta vēl dažiem jūrniekiem, kuri iekūlušies incidentos, apmeklējot naktsklubus Ventspilī. Pārējo cietušo traumas gan bijušas salīdzinoši vieglākas un pēc medicīniskās palīdzas saņemšanas uzturēties slimnīcā viņiem vairs nav bijis nepieciešams, informēja galvenā ārsta vietnieks.

VP Kurzemes reģiona pārvaldē pagājušās nedēļas nogalē ir reģistrēti trīs notikumi Ventspilī, kuros iesaistīti jūrnieki. Nīderlandes jūrnieks slimnīcā no Jūras ielas, kur atrodas divi iecienīti pilsētas naktsklubi, nogādāts 11.maijā plkst.4.30.
Savukārt vēl pirms tam, 10.maijā ap plkst.2, Ventspilī, Strādnieku ielā, uz ielas pagaidām nenoskaidrotas personas uzbrukušas trim jūrniekiem un nolaupījušas mantas, nodarot miesas bojājumus. Tajā pašā naktī ap plkst.3.45 bārā Ventspilī, Aleksandra ielā, kādam jūrniekam no Latvijas arī ir nodarīti miesas bojājumi.

Policijā par visiem gadījumiem sākti kriminālprocesi, notiek izmeklēšana. Policija lūdz atsaukties aculieciniekus.

Jau ziņots, ka no 9.maija līdz 22.maijam Latvijā norisinās starptautiskā mīnu meklēšanas operācija "Open Spirit 2014".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!