Foto: Shutterstock
Par iniciatīvu par Kopdzīves likuma pieņemšanu Latvijā parakstījušies vairāk nekā 5000 cilvēku, liecina portālā "Manabalss.lv" pieejamā informācija.

Līdz otrdienas, 2.jūnija, vakaram portālā "Manabalss.lv" par Kopdzīves likuma pieņemšanu parakstījušies vairāk nekā 5000 cilvēku, kas veido pusi no nepieciešamo parakstu skaita, lai likumprojektu nodotu Saeimā.

Ar iniciatīvu iepazīties var šeit.

Jau ziņots, ka 23.martā sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" ir sākta parakstu vākšana par Kopdzīves likuma pieņemšanu Latvijā.

Iniciatīvas pieteicējs ir partijas "Latvijas attīstībai" vadītājs Juris Pūce. Viņš informēja, ka likuma pieņemšanas nepieciešamību nosaka tas, ka vairums Latvijā dzīvojošo pāru jau patlaban nav laulāti, bet viņu savstarpējās juridiskās attiecības un attiecības pret valsti nav pietiekami aizsargātas. Piedāvātais likumprojekts paredz izdarīt izvēli, kādu jau izdarījušas vairums Rietumu valstu, tai skaitā Igaunija, uzsvēra Pūce.

Sagatavotais likumprojekts paredz nelaulātiem pāriem iespēju pie notāra reģistrēt savu kopdzīvi, kas dos tiem atbilstošas civilas un administratīvas tiesības, nodrošinot laulātiem un nelaulātiem pāriem līdztiesību.

Pieņemot Kopdzīves likumu, Latvija atzīs katra cilvēka tiesības uz savu personisko ceļu uz laimi, teikts iniciatīvā. Rezultātā tiks nodrošināta līdztiesība starp laulātiem un nelaulātiem pāriem, kopā dzīvojošas pilngadīgas personas spēs atrisināt daudzās juridiskās problēmas, ko rada pašreizējās tiesiskās sistēmas nepilnības, tostarp nodrošinās nelaulātu pāru tiesības uz valsts aizsardzību, aizsargās ārpus laulības dzimušus bērnus un piešķirs dažāda veida ģimenēm līdzīgas tiesības attiecībās ar valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!