Foto: LETA
Kukuļošanā apsūdzētais agrākais Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends māca audzēkņus policijas koledžā, svētdien vēsta raidījums "Nekā personīga".

Augsta ranga policista Arvila Feierābenda aizturēšana saistībā ar kukuļa pieņemšanu savulaik bija jaunizveidotā Iekšējā drošības biroja viena no pirmajām lielajām lietām. Feierābends apcietinājumā pavadīja divus mēnešus un viņu no dienesta pienākumu pildīšanas atstādināja. Izmeklēšana ir pabeigta, lieta nonākusi tiesā.

"Nekā personīga" kļuvis zināms, ka Feierābendu apsūdz par kukuļa pieņemšanu no divām personām, kuras vēlējās nokārtot ieroču prasmju eksāmenu. Apsūdzētais no dienesta policijā atstādināts, bet apmāca topošos policistus.

Augstā policijas amatpersona pieņēma ieroču prasmju eksāmenu bijušajam policistam un zemessargam, par abiem saņemot kukuli – 1000 eiro. Eksāmena kārtotāji nebija pārliecināti par savām spējām iegaumēt jautājumus, kas izklāstīti uz 56 lappusēm, un gribēja būt droši par pozitīvu iznākumu.

Kukuļdošanu Feierābendam organizēja viņa kolēģis – vecākais inspektors Ilmārs Plētiens. Viņš ar starpnieku vienojās, ka naudu pārskaitīs uz Plētiena mātes bankas kontu, kuru lieto viņš pats. Par kukuli Plētiens uz Feierābenda vārda medību preču veikalā "Lija" iegādājās šaujamieroci. Kamēr noziedzīgi iegūtie līdzekļi tika legalizēti, Feierābends uzstājās policijas sanāksmē ar pārskatu.

Tiesā nesen nonākušajā krimināllietā apsūdzētās personas savu vainu neatzīst. Tomēr mums zināms, ka viens no kukuļa starpniekiem Aleksandrs Taputs ir atzinis savu vainu izdarītajā noziegumā un piekritis naudas sodam desmit miminālo mēnešalgu apmērā 3800 eiro.

Feierābends raidījumam par šo lietu komentārus nesniedza, jo tas neesot viņa pienākums. Lai gan Feierābends no dienesta atstādināts, viņš turpina mācīt audzēkņus Valsts policijas koledžā. Koledžas direktora vietniece Dina Tarāne koledžas reputācijai kaitējumu nesaredz.

"Un mēs neredzam pamata, Arvils ir ļoti labs pasniedzējs, viņš tiek ļoti augsti novērtēts, mēs regulāri arī veicām aptaujas studentu vidū, un viņa reitingi, teiksim tā, viņš kā pasniedzējs ir tiešām ir spēcīgs, un viņš tiek ļoti labi novērtēts no kadetu puses," komentēja koledžas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!