Foto: DELFI
Par Latvijas valsts karoga pielīmēšanu uz ietves Rīgā, Barona ielā, joprojām nav neviena aizdomās turētā, informēja Drošības policijā (DP).

DP skaidroja, ka sāktajā kriminālprocesā pašlaik piemērots tikai liecinieka statuss un neviens cits likumā paredzētais statuss nevienai personai patlaban nav piemērots.

Kā liecina par notikumu policiju informējušā Aiņa Sproģa sociālajā tīklā "Facebook" ievietotā informācija, Sproģis bija saņēmis DP aicinājumu ierasties uz nopratināšanu kā persona, pret kuru ierosināts kriminālprocess. DP gan to noraidīja, skaidrojot, ka minētajai personai šajā kriminālprocesā ir bijis un joprojām ir liecinieka statuss, un nekāds cits statuss viņam nav ticis piemērots.

Saņemot DP vēstuli, Sproģis bijis izbrīnīts, kā arī neizpratis, kāpēc pret personu, kura pati ziņojusi par notikušo, ir sākts kriminālprocess. Sproģis norādīja, ka pēc vēstules saņemšanas viņš ir sazinājies ar DP, kur esot norādīts, ka, iespējams, notikusi kāda kļūme.

Kā ziņots, DP lūdz atsaukties cilvēkus, kuri redzējuši, kā uz Barona ielas Rīgā novembra beigās pielīmēts Latvijas valsts karogs, vai bijuši liecinieki citām aizdomīgām aktivitātēm minētajā vietā, informēja DP.

DP no Valsts policijas saņēmusi kriminālprocesu par valsts simbola zaimošanu un aicina personas, kuras laikā no 28.novembra plkst.22 līdz 29.novembra plkst.0.30 redzējušas, kā Barona ielā pie sabiedriskā transporta pieturas "Dzirnavu iela" uz ietves tiek pielīmēts valsts karogs, vērsties DP, zvanot pa tālruņa numuru 67 208 964.

DP garantē informācijas konfidencialitāti.

Krimināllikums par valsts simbola zaimošanu paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!