Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulcē par politisko partiju apvienības valdes priekšsēdētāju apstiprināta tās Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, informēja politiskā spēka pārstāvis Valdis Verners.

Kleinberga pastāstīja, ka piekrita Pārstāvju sapulces izteiktajam aicinājumam vadīt apvienību. Politiķe vērsa uzmanību, ka jau vasarā aktīvi sadarbojusies ar Pārstāvju sapulci, piedaloties tās sēdēs. Iespēju uzņemties LRA vadību Kleinberga uztver gan kā izaicinājumu, gan kā godu.

Runājot par LRA tālāko darbību, politiķe skaidroja, ka politiskais spēks turpinās strādāt pragmatiski un konstruktīvi, jo "iestājas par saliedēšanu nevis šķelšanu". Viņa norādīja, ka LRA ir atvērta sarunām par sadarbību ar jebkuru politisko spēku, kurš gatavs atbalstīt programmu, ar kuru apvienība kandidēja 12.Saeimas vēlēšanās.

LRA Pārstāvju sapulces vadītājs Guntis Gladkins skaidroja, ka laikā, kad situācija ir mainījusies gan LRA, gan citās partijās, ir pareizi iecelt jaunu valdes priekšsēdētāju. Tāpat praktiski izdevīgi ir partijas valdes vadību uzticēt frakcijas priekšsēdētājai, tādējādi situācija ir līdzīga tai, kad iepriekšējais apvienības priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars vadīja gan frakciju, gan valdi, skaidroja politiķis. Citu kandidātu uz valdes priekšsēdētāja amatu nebija, apstiprināja Gladkins.

LRA valdē turpinās darboties Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis un Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins.

Kā ziņots, iepriekš no LRA valdes priekšsēdētāja amata atkāpās Mārtiņš Bondars.

Šis postenis sākotnēji tika piedāvāts LRA valdes loceklim, Liepājas domes deputātam Jānim Vilnītim, kurš tomēr nepieņēma šo piedāvājumu.

LRA iepriekš bija plānojusi vismaz vairākus mēnešus jaunu valdes priekšsēdētāju nemeklēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!