Foto: Valsts policija
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" par marihuānas dekriminalizāciju parakstījušies vairāk nekā 9400 cilvēki.

Iniciatīva portālā ievietota 2012.gada 23.janvārī.

Sabiedrības iniciatīvu platformā "manabalss.lv" Āris Ābele aicina atbalstīt iniciatīvu atcelt sodu par neliela daudzuma marihuānas audzēšanu, glabāšanu, nēsāšanu un smēķēšanu, kas paredzēta personiskām vajadzībām personām, kuras ir sasniegušas 18 gadu vecumu.

Iniciatīvas autors domā, ka tas ļautu tiesu sistēmai nodarboties ar nodarījumiem, kuriem ir reāla negatīva ietekme uz sabiedrību. Ābele atzīmē, ka esot vairākas valstis, kur marihuāna esot legāla vai dekriminalizēta lielākos vai mazākos apmēros.

Ābele arī aicina nepiemērot kriminālsodus par marihuānas audzēšanu, glabāšanu un nēsāšanu nelielos apjomos, bet par tās lietošanu sabiedriskā vietā piemērot tikai administratīvais sods. Ābele piedāvā atļaut audzēt savām vajadzībām divus līdz trīs marihuānas stādus, atļaut mājās uzglabāt 20 līdz 30 gramus žāvētas un 200 līdz 300 gramus neizžāvētas marihuānas, bet pārnēsāt atļaut līdz piecus gramus šo narkotiku.

Iniciatīvas autors pauž uzskatu, ka šādu izmaiņu gadījumā "ievērojami samazināsies cilvēku skaits, kuri pārmērīgi lieto alkoholu", "daudziem jauniešiem vairs nebūs sabeigtas dzīves ar nesamērīgi lieliem cietumsodiem", samazināšoties "legālo" ar ķīmiju apsmidzināto narkotiku lietošana u.tml.

Vietne "Manabalss.lv" ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens Latvijas pilsonis var ievietot savu iniciatīvu un vākt parakstus tās nogādāšanai Saeimā. Portāls dibināts 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!