Foto: DELFI
Par nenotīrītām ietvēm un jumtiem Rīgas Pašvaldības policija (RPP) šogad līdz 8.janvārim sākusi 80 administratīvā pārkāpuma lietas, informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

RPP kopā šajā sezonā sākusi 427 administratīvā pārkāpuma lietas par nenotīrītām ietvēm. Tai skaitā 193 lietas tika sāktas novembrī, 158 - decembrī un 76 janvāra pirmajās dienā.

Savukārt par nenotīrītiem jumtiem šai sezonā sāktas 171 administratīvā pārkāpuma lieta. Tai skaitā 150 administratīvā pārkāpuma lietas tika sāktas novembrī, 17 - decembrī un četras lietas sāktas janvārī.

Savukārt Rīgas domes Administratīvo lietu komiteja šogad līdz 6.decembrim noformējusi 80 apskates protokolus par nenotīrītām ietvēm un jumtiem. Vairums no tiem noformēti par netīrītām ietvēm, pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis. Viņš prognozē, ka vairāk protokoli par nenotīrīetiem jumtiem tiks noformēti tad, kad sniegs sāks kust.

Kopā Rīgas domes Administratīvo lietu komiteja šajā sezonā noformējusi ap 600 apskates protokolus.

Vidauskis informēja, ka Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro. Tomēr līdz reāliem naudas sodiem nonāk samērā reti, lielākā daļa īpašnieku parasti reaģē uz pirmajiem brīdinājumiem.

Rīgas dome atgādina, ja iedzīvotājiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskā ceļā. Par negadījumiem nekavējoties jāziņo Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!