Foto: LETA
Policija konstatējusi, ka musulmaņi, kuri pie Latvijas Islāma kultūras centra ceturtdien vienojušies lūgšanā, ir pārkāpuši likumu, jo centušies sarīkot publisku pasākumu, nesaskaņojot to ar pašvaldību, tādēļ pasākuma organizatoriem draud līdz pat 2900 eiro liels sods, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Tika uzsākta lietvedība par administratīvo pārkāpumu, par publisko izklaides un svētku pasākumu norises un organizēšanas kārtības neievērošanu," raidījumam norādīja Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis.

Policija norādījusi, ka lūgšanu organizatori uz pasākumu aicinājuši ierasties ikvienu interesentu, ar to arī šis pasākums atšķiroties no, piemēram, ielu vingrotāju organizētajiem nesaskaņotajiem pasākumiem, kas pulcējot ierobežotu skaitu cilvēku. Tāpat norādīts, ka arī kristīgās draudzes savus pasākumus saskaņo ar pašvaldību.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, pie Latvijas Islāma kultūras centra notikušā pasākuma rīkotāji neesot varējuši uzrādīt rakstisku saskaņojumu ar zemesgabala īpašnieku, kaut teikuši, ka tāds ir. Tāpat sanākušie neesot reaģējuši uz policijas aicinājumiem izklīst, vēsta raidījums.

"Tas ir arī viens no apstākļiem, ko vērtē arī tiesa, pieņemot lēmumu par sodu, jo, kā ir arī noteikts likumā, ja ir noteikts pārtraukt šo pārkāpumu, ir iepriekš bijis norādījums, ka šis būs pārkāpums, un tomēr persona nav ņēmusi vērā, tas ir tomēr kā atbildību pastiprinošs tomēr vērtējams," skaidroja Rudzītis.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas rītā pie Latvijas Islāma kultūras centra Rīgā, noticis ar pašvaldību nesaskaņots pasākums, kura laikā apmēram 30 cilvēku veikuši reliģisku rituālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!