Šodien, 5. aprīlī Rīgas Kongresu namā notika politiskās partijas "Jaunie Demokrāti" 4. kongress. Par partijas valdes priekšsēdētāju tikai ievēlēts tranzīta biznesa uzņēmējs Edgars Jansons, portāli "Delfi" informē partijas pārstāvji.
Uzsverot partijas attīstības ieiešanu jaunā gultnē un nepieciešamību dot iespēju citiem, dinamiskiem, enerģiskiem līderiem pārņemt vadības pulti, valdes priekšsēdētāja vēlēšanās savu kandidatūru atsauca līdzšinējais partijas priekšsēdētājs un tās dibinātājs Māris Gulbis.

Viņš savā runā uzsvēra nepieciešamību atjaunot patriotismu pret valsti: "Daudzi cilvēki tiešām nevis dzīvo, bet gan izdzīvo, un tad ir tiešām grūti domāt par patriotiskām jūtām. Patriotismam jāienāk katrā ģimenē un katra cilvēka domās. Žēl, ka ir cilvēki, kas dzīvo nevis pēc zvēru likuma – neēst savus sugas brāļus, bet tieši pretēji – pēc zvērīgiem likumiem. Mums jāmazina šāda attieksme, jo pat lauvas neēd lauvas, haizivis neēd haizivis, tikai šakāļa dabā ir mieloties ar pārpalikumiem. Mūsu valsts uzņēmumus pašlaik valdošā elite izpārdod: ar kuriem uzņēmumiem mēs varēsim lepoties kā somi, zviedri vai amerikāņi? ASV pat ir teiciens, kas ir labi Fordam, tas ir labi ASV. Ja mums šādu uzņēmumu nebūs, vai tas būs labi Latvijas valstij?"

Edgars Jansons ir tranzīta uzņēmuma "LSF Holdings" valdes priekšsēdētājs. "LSF Holdings" ir viens no Ventspils tranzīta biznesa konfliktā iesaistītajiem uzņēmumiem. "LSF Holdings" pieder Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem Līgai un Anrijam Lembergiem - katram 25% daļu, un uzņēmējam Oļegam Stepanovam - 50% daļu ar viņam pilnībā piederošās AS "Topmar Holdings" starpniecību.

Vērtējot līdzšinējo partijas darbības pieredzi, partijas "Jaunie Demokrāti" 4. kongresā nolemts par nākamo partijas darbības atskaites punktu noteikt 2009.gada pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanas, tāpēc partijas valdei mērķtiecīgi jāorganizē partijas darbs, izstrādājot piedāvājumus konkrētu pašvaldību attīstībai un izvirzot kandidātus Eiropas Parlamenta vēlēšanām. 9.Saeimas vēlēšanās par JD nobalsoja 1,27% vēlētāju. Saskaņā ar "Latvijas faktu" veikto aptauju šā gada martā par JD Saeimas vēlēšanās balsotu tikai 0,6% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!