Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Prezidijs šodien par parlamenta drošības biroja vadītāju apstiprināja Gitu Renigeri.

Amata pienākumus Renigere sāk pildīt līdz ar apstiprināšanu amatā, viņai noteikts trīs mēnešu pārbaudes laiks, informēja Saeimas Preses dienestā.

Līdz šim Renigere dienēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas Valsts prezidenta personiskajā apsardzē virsnieka amatā, savukārt pirms tam NBS Sauszemes spēku kājnieku bataljona kājnieku rotas vadības grupā. Patlaban Renigere ir atvaļinājusies no NBS un ir pieteikusies rezerves personālam. Viņa arī saņēmusi virkni apbalvojumu par priekšzīmīgu dienestu.

Renigerei ir bakalaura grāds tulkošanas zinātnē tulka/tulkotāja specialitātē, kā arī maģistra grāds sociālajās un komunikācijas zinātnē. Drošības dienesta vadītāja 2006.gadā absolvējusi Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju.

Uz Saeimas drošības biroja vadītāja amatu bija izsludināts atklāts konkurss, un tajā pieteicās septiņi pretendenti. Pretendentu atlases komisijā strādāja Saeimas un valsts drošības iestāžu pārstāvji.
Saeimas drošības birojs ir parlamenta Administrācijas struktūrvienība, kuras galvenais uzdevums ir nodrošināt Saeimas drošības pasākumu plānošanu un īstenošanu sadarbībā ar valsts drošības iestādēm, norādīja Preses dienestā.

Konkursā Renigeres kandidatūra guva pārliecinošu atlases komisijas atbalstu, iepriekš sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Atlases komisijā strādāja arī valsts drošības iestāžu pārstāvji.

Renigere dienē Nacionālajos bruņotajos spēkos kā virsleitnante. Tāpat Saeimas drošības biroja vadītāja amata konkursa uzvarētāja līdz šim savus pienākumus veica kā virsniece Militārajā policijā.

Renigerei ir sociālo un komunikāciju zinātņu maģistra grāds.

Kā ziņots, uz Saeimas drošības biroja vadītāja amatu bija pietiekušies kopumā septiņi kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!