Foto: LETA
Par Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāju tika ievēlēts nesen aprīlī par ST tiesnesi ieceltais Aldis Laviņš.

Laviņa kandidatūra tikusi izvirzīta uz trešo balsošanas kārtu, jo pirms tam pēc divām vēlēšanu kārtām netika ievēlēti Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Ķinis.

Par Laviņu nobalsoja četri, bet pret viņu divi tiesneši. Laviņa kandidatūru sēdē izvirzīja Ķinis.

Laviņš pēc balsojuma žurnālistiem sacīja, ka papildu balsošanas kārta bija nepieciešama, jo bija spēcīgi kandidāti. Principā ikviens tiesnesis ST varētu būt par priekšsēdētāju.

Laviņš atzina, ka, lai arī viņš bija publiski paudis, ka nebija gatavs kļūt par priekšsēdētāju, šajā gadījumā bija jābūt fleksiblam.

Attiecībā uz darbu ST priekšsēdētāja amatā Laviņš norādīja, ka ir jāievēro pēctecība un nav šaubu, ka bijušie tiesas priekšsēdētāji Gunārs Kūtris un Aija Branta tiesā iedibinājuši stabilu kārtību.


Jau ziņots, ka Laviņu ST tiesneša amatā 3.aprīlī apstiprināja Saeima.

Laviņš tiesneša amata pienākumus pilda kopš 1999.gada.

Līdz 2003.gadam viņš bija Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesis. No 2003.gada līdz 2004.gadam viņš bija Rīgas apgabaltiesas tiesnesis, no 2004.gada līdz 2008.gadam Laviņš bija Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs, bet kopš 2008.gada - Augstākās tiesas tiesnesis senators Administratīvo lietu departamentā, pēc tam - Civillietu departamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!