Foto: DELFI

Darbu Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietnieces amatā sākusi Irēna Kucina, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Līdzšinējā TM valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Inese Kalniņa turpina savu profesionālo darbību, kļūstot par Tiesu administrācijas direktora vietnieci attīstības un juridiskajos jautājumos, kas palīdzēs uzlabot Tiesu administrācijas sadarbību ar Latvijas tiesām, uzsvērts paziņojumā medijiem.

Kucina ir guvusi ilggadēju pieredzi TM, līdz šim veiksmīgi vadot TM Eiropas Savienības tiesas departamentu un pirms tam Civiltiesību departamentu.

Kucina ir ieguvusi tiesību zinātnes doktora grādu starptautiskajās tiesībās Latvijas Universitātē un turpat iegūts maģistra grāds tiesību zinātnēs. Tāpat Kucina ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes docente un lektore Latvijas Tiesnešu mācību centrā.

"Kā viena no šī gada TM prioritātēm ir izvirzīta tiesu sistēmas darbības un procesu uzlabošana, kā arī kapacitātes stiprināšana. Kucina ir guvusi plašu pieredzi tiesu sistēmas jomā un viņai piemīt šim darbam nepieciešamās īpašības - zināšanas, pieredze, un, kas nav mazsvarīgi arī aizrautība un degsme, tāpēc esmu pārliecināts par viņas spējām nosprausto mērķu sasniegšanā," skaidro TM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!