Foto: AFP/Scanpix
Par vakar notikušo situācijas eskalāciju Ukrainā atbildīgi Krievijas atbalstītie separātisti, norādīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Lūgts komentēt Ukrainā notiekošo, ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis norādīja, ka notikušais vēlreiz apliecina, ka tieši separātisti ir tie, kuri nav ieinteresēti Minskas vienošanos izpildē. "Šis fakts nav palicis nepamanīts starptautiskajai sabiedrībai, kura uzmanīgi seko līdzi Minskas vienošanos izpildei," norādīja Lasis.

Ministrija arī atzina, ka ir spiesta konstatēt, ka pēdējā laikā pamiera pārkāpumu un bruņoto sadursmju skaits ir pieaudzis, kas tiešā veidā saistāms ar faktu, ka Krievija turpina sniegt tiešu atbalstu separātiskajiem spēkiem, tostarp ar smagā bruņojuma piegādēm, personāla nodrošināšanu un apmācību, kā arī ar cita veida atbalsta darbībām.

"Ministrija atkārtoti aicina visas iesaistītās puses godprātīgi un precīzi pildīt Minskas saistības," norādīja Lasis.

Jau ziņots, ka arī Eiropas Savienība (ES) izteikusi bažas, ka kauju saasināšanās Ukrainas austrumos var radīt "jaunu vardarbības spirāli", un atgādinājusi, ka ES līderi brīdinājuši par iespēju noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju.

Saasinoties karadarbībai, Ukrainas vēstnieks ES Konstantīns Jeļisejevs aicināja 28 valstu bloku nekavējoties rīkoties, lai pastiprinātu sankcijas pret Maskavu.

Eiropas Komisijas (EK) pārstāve trešdienas sadursmes pie Doņeckas nodēvēja par smagāko Minskas vienošanās pārkāpumu. "Šī atjaunotā, intensīvā karadarbība var radīt jaunu vardarbības spirāli un ciešanas," sacīja EK preses sekretāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!