Foto: LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi projektēšanas konkursu energoefektivitātes celšanas pasākumiem ēku kompleksam Rīgā, Brīvības bulvārī 36, kur atrodas Ministru kabinets, portālu "Delfi" informēja VNĪ Korporatīvās komunikācijas daļā.

Pēc projektēšanas un pārbūves darbu īstenošanas ēku energoefektivitāte tiks būtiski uzlabota, vidējo enerģijas patēriņu samazinot vismaz par 40 procentiem, apgalvo VNĪ.

Ēku kompleksā, kas ietver kultūrvēsturiski unikālo Ministru kabineta celtni un Tieslietu ministrijas ēku, laikposmā no 2020. gada pavasara līdz 2021. gada nogalei plānots veikt ēku bēniņu pārsegumu, iekšpagalma fasādes un cokola siltināšanu, daļēju logu un apgaismojuma spuldžu nomaiņu, apkures sistēmas pārbūvi un ventilācijas sistēmas uzlabošanu.

Kopējais projektam paredzētais budžets ir 2,98 miljoni eiro, no kura 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums, bet valsts līdzfinansējums – 15 procenti. Projektēšanas darbus plānots uzsākt 2018. gada augustā.

"Uzsākot darbus vēsturiskajā ēkā, protams, respektēsim tās arhitektonisko ieceri. Vienlaikus ir jāpanāk, lai enerģijas patēriņa ziņā ēka sasniegtu mūsdienu prasību līmeni,'' norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!