Foto: Ārlietu Ministrija

Par uzbrukumu Latvijas vēstniecībai Maskavā aizturētie nacionālboļševiki apsūdzēti sīkajā huligānismā, paziņojis nacionālboļševiku partijas "Cita Krievija" preses dienests.

Aizturēto Olgas Šaļinas un Gļeba Buvaņenoka administratīvo lietu tiesa izskatīs ceturtdien, vēsta preses dienests.

Uzbrukums Latvijas vēstniecībai, apmētājot to ar dūmu svecēm, sarīkots, lai protestētu pret to, ka Latvijā aizturēts nacionālboļševiku aktīvists Vladimirs Lindermans, norāda partijas "Cita Krievija" preses dienests.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā notika uzbrukums Latvijas vēstniecībai Maskavā, kura laikā vairāki vandaļi ar dūmu svecēm un signālraķetēm apmētāja vēstniecības ēku. Uzbrukuma laikā viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģināja appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspēja uzrakstīt tikai burtu "S".

Latvijas Ārlietu ministrija gatavojas ceturtdien Krievijas Ārlietu ministrijai iesniegt notu, pieprasot nodrošināt Latvijas vēstniecības Maskavā drošību un neaizskaramību.

Lindermans tika aizturēts 8.maijā saistībā ar uzrunu 31. martā notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) un "Krievu skolu atbalsta štāba" rīkotajā pasākumā ar nosaukumu "Vislatvijas vecāku sapulce", kurā viņš uzstājies pret izglītības krievu valodā likvidēšanu, iepriekš pastāstīja Lindermana aizstāve Jeļena Kvjatkovska.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Drošības policija nolēmusi lūgt Lindermanam piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu. Par to, vai ir pamats viņam piemērot šādu drošības līdzekli, ceturtdien pulksten 10 aiz slēgtām durvīm lems Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!