Foto: DELFI
Patlaban ir savākti aptuveni 6000 iedzīvotāju parakstu par valsts apmaksātu izglītību tikai latviešu valodā, pastāstīja partijas "Visu Latvijai!" (VL) līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Parādnieks norādīja, ka konkrētu skaitu patlaban nevar pateikt, jo nav apkopota informācija par bāriņtiesās apstiprinātajiem parakstiem.

Paraksti tiek vākti referenduma ierosināšanai par Satversmes 112.panta grozījumiem, kas paredzētu, ka valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību valsts valodā.

VL līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pastāstīja, ka parakstu vākšanu iecerēts aktivizēt barikāžu piemiņas pasākumu laikā, plānots izvietot reklāmu arī televīzijā.

Runājot par iespēju savākt nepieciešamo parakstu skaitu, Dzintars norādīja, ka skatoties uz to optimistiski.

Kā pastāstīja Dzintars, parakstu vākšanu esot sākusi apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), un nolemts, ka "Sargi valodu un Latviju" to turpinās.

Dzintars skaidro, ka apvienības TB/LNNK iesākto ideju atbalsta, jo tā paredz nevis uzreiz, bet pakāpeniski, sākot ar pirmo klasi, valsts finansētās skolās ieviest valsts valodu, un tas esot ceļš uz vienotu Latviju.

VL līderis norādīja, ka turpināsies parakstu vākšana, līdz tiks savākti nepieciešamie 10 000 parakstu, kas nepieciešami, lai varētu ierosināt lielo parakstu vākšanu referenduma rīkošanai.

Pagājušā gada 30.janvārī apvienība TB/LNNK nolēma sākt vākt parakstus referendumam par izglītības ieviešanu valsts un pašvaldību finansētajās skolās tikai valsts valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!