Foto: Saeimas administrācija

Par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieci otrdien, 27. februārī, valdība apstiprinājusi Mariannu Dreju, portāls “Delfi’’ uzzināja Labklājības ministrijā (LM), kas arī bija virzījusi viņu apstiprināšanai šajā amatā.

Drejai ir augstākā izglītība, uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikācija un profesionālais maģistra grāds tiesību zinātnēs. Drejai ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē Labklājības ministrijas resorā – kopš 2004. gada līdz šim brīdim viņa strādā Nodarbinātības valsts aģentūrā, kur bijusi gan Juridiskās nodaļas vadītāja, gan Juridiskā departamenta direktora vietniece.

Līdz iecelšanai jaunajā amatā Dreja bija Nodarbinātības valsts aģentūras Juridiskā departamenta direktore un vajadzības gadījumā pildīja arī Risku vadības un iekšējās kontroles nodaļas vadītājas, Personāla nodaļas vadītājas un Nodarbinātības valsts aģentūras direktora pienākumus.

LM norāda, ka Drejai ir ļoti labas zināšanas jurisprudencē un personālvadībā, kā arī ir pārliecinošas komunikācijas un prezentācijas prasmes. Tāpat viņa pārzina valsts un pašvaldību iepirkumu aktualitātes, administratīvo pārkāpumu lietvedību, kā arī ir labas zināšanas kvalitātes vadībā un kvalitātes vadības sistēmu ieviešanā.

VBTAI priekšnieces pienākumus Marianna Dreja sāks pildīt no šī gada 1. marta.

Kā ziņots, VBTAI vadītāja amats ir vakants kopš pagājušā gada vasaras, kad atlūgumu pēc aptuveni pusgada atrašanās amatā iesniedza VBTAI vadītāja Ilona Kronberga. Šādu lēmumu viņa pieņēma saistībā ar izmaiņām privātajā dzīvē.

Pēc nesekmīga konkursa uz šo amatu, labklājības ministrs Jānis Reirs (V) uzdeva potenciālos kandidātus meklēt LM valsts sekretāram Ingum Allikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!