Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ceturtdien žurnālistiem atklāja, ka par Raimondu Vējoni Valsts prezidenta vēlēšanās pēdējā kārtā balsojuši arī atsevišķi Nacionālās apvienības (NA) deputāti.

Brigmanis neatklāja par Vējoni balsojušo NA deputātu vārdus.

"Es pieņemu, ka balsis [Vējonim] bija arī no NA. Man ir pilnīgi konkrēti zināmi cilvēki par šo lietu, kas nepakļāvās [NA] frakcijas un partijas diktātam šajā jautājumā," viņš teica.

Komentējot faktu, ka Vējonis Valsts prezidenta amatā tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, Brigmanis norādīja, ka "tas neesot nekas slikts". "Cilvēks vienkārši ir guvis atbalstu," viņš komentēja.

ZZS frakcijas vadītājs arī noliedza izskanējušās baumas par iespējamu valdības maiņu šā gada rudenī vai arī izmaiņas ministriju sadalījumā starp partijām.

"Personiskas intrigas, kā arī, ja kādam ir zaudējuma rūgtums, nevar būt par iemeslu, kādēļ šī koalīcija nevarētu strādāt. Es nezinu, no kurienes šādas spekulācijas ir nākušas," teica Brigmanis .

ZZS tuvākajā laikā ir jāizšķiras par kandidātu, kuru partija virzīs aizsardzības ministra amatam. Taujāts, vai kandidāti ministra amatam ir publiski izskanējušie deputāts Raimonds Bergmanis un bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs, bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume, ZZS frakcijas vadītājs atbildēja apstiprinoši.

"Šie uzvārdi tādā apritē ir. Ir arī citi iespējamie kandidāti, no kā izvēlēties," teica Brigmanis , piebilsto, ka izskanējušais Armands Krauze "nav sarakstā".

Jau ziņots, ka Latvijas Valsts prezidenta amatā trešdien, 3.jūnijā, Saeima ārkārtās sēdē ievēlēja aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā jeb noslēguma balsojumā nobalsoja 55 deputāti.

NA pirms noslēguma balsojuma paziņoja, ka Vējoni neatbalstīs. Vējonis saņēma 55 balsis, no tiem 42 balsis veido "Vienotība" un ZZS, bet pārējie 13 parlamentārieši oficiāli nav atzinuši, ka ir balsojuši par Vējoni.

Neoficiāla informācija liecina, ka 13 oficiāli nenosauktie deputāti, kuri balsoja par Vējoni, ir gan no visiem trim opozīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem - "Saskaņas", "No sirds Latvijai" un Latvijas Reģionu apvienības, gan arī no NA.

Vējonis Valsts prezidenta amatā stāsies pēc zvēresta nodošanas 8.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!